Kiszely Ágnes marad a Ciróka Bábszínház igazgatója. Vezetésével valósul meg a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozója, közben pedig már folynak a Barguzin – lehullt csillag fénye produkció próbái, de készülnek a gyereknapra is. Sikereiket ebben az évben eddig két nagy elismerés koronázza.

ciroka babszinhaz

1. Ismét Kiszely Ágnest nevezték ki a Ciróka Bábszínház igazgatói pozíciójára. Újabb öt évig vezeti a kecskeméti teátrumot.

2. 2022. június 11-16. között kerül megrendezésre a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozója. Ennek az eseménynek kétévente ad otthont a Ciróka Bábszínház. Valamennyi magyar bábszínház vezetőivel és társulatával részt vesz a rangos szakmai eseményen, ahol lehetőség nyílik egymásnak bemutatni egy-egy kiválasztott – gyermekeknek vagy felnőtteknek szóló – előadást, amelyeket szakmai beszélgetések követnek.

A Bábszínház a nézőket sem hagyja előadás nélkül, a város több pontján ingyenesen vagy kedvezményes áron vásárolt jeggyel tekinthetnek meg olyan produkciókat, amelyek eddig nem voltak láthatóak a kecskeméti közönség számára.

3. A Ciróka Bábszínház előre vásárolt jeggyel látogatható családi programajánlata a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján:
Jegyvásárlás: a Ciróka Bábszínház jegypénztárában, vagy a www.ciroka.hu oldalon

  • VAS LACI  – 2022. június 12. 15.00 óra, Agóra nagyterem 
  •  PÁN PÉTER 2022. június 13. 15.00 óra, Agóra nagyterem 
  • EMMA CSÖNDJE – 2022. június 13. 19.00 óra, Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház nagyterme,
  • A DZSUNGEL KÖNYVE_ 2022. június 14. 15.00 óra, Agóra  

Az Agórába és a Nagyszínházba szervezett előadások olyan nagyságú díszletelemekkel jelennek meg a színpadon, amelyek a Ciróka színpadára nem fértek be.

Az ingyenesen látogatható, szabadtéri előadások programkínálata hamarosan elérhető lesz a Ciróka Bábszínház weboldalán.  

4. Elindultak a BARGUZIN- lehullt csillag fénye produkció próbái. Szerző és rendező: Fábián Péter, a K2 színház művészeti vezetője, író, rendező, színész. Dramaturg: Gimesi Dóra, számos mesekönyv írója, a Budapest Bábszínház irodalmi vezetője. Zeneszerző: Rozs Tamás, zeneszerző, zenész- énekes, a Szélkiáltó együttes tagja és Magyar Örökség-díjas.

A Ciróka Bábszínházban nem volt még ilyen volumenű előadás, amelyben ennyi szereplő vett részt, ráadásul élőzenés kísérete van.

A történet két idősíkban játszódik; Barguzinba látogat egy régész, aki a feltételezett Petőfi Sándor csontjait vizsgálja és hitelesíti. Az itt élő leszármazottak, a Petőfi kultuszt fenntartó népcsoport szívélyesen fogadja a szakembert, majd visszaröppenünk az időben, és a színpadon választ kapunk arra a kérdésre, hogyan került az egyik legnagyobb magyar költő Barguzinba.

5. A Ciróka Bábszínház társszervezőként a Hírös Agórával együttesen szervezi az idei városi Gyereknapi rendezvényt,  újdonságokkal is készülve a gyerekeknek.

6. A Lazarcú Maszkák, a Ciróka Bábszínház színjátszó csoportja ARANY minősítést, közönségdíjat és különdíjat (Kamasz útkeresés ábrázolásáért) kapott a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón való sikeres szerepléséért a SÚ(J)OZÓ produkcióval, amelynek írója és rendezője Sárosi Gábor. A színjátszó csoport meghívást kapott a SÚ(J)OZÓ produkcióval a WEÖRES SÁNDOR ORSZÁGOS GYERMEKSZÍNJÁTSZÓ FESZTIVÁLRA. Ezen a szakmai rendezvényen az ország legjobb előadásai léphetnek idén a debreceni Csokonai Színház nagyszínpadára.

7. Kuthy Ágnes, a Ciróka Bábszínház művészeti vezetője 2022-ben az Emma csöndje előadás rendezőjeként a LEGJOBB GYERMEKSZÍNHÁZI ELŐADÁS valamint a HALLGATÓI ZSŰRI KÜLÖNDÍJA-t kapta gyermekszínházi kategóriában.

Ciróka Bábszínház

Facebook

 

Korábbi kapcsolódó cikkünk