„Grand Opening – Összefogás” – Ingyenes koncertek 13 városban a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének szervezésében. A Grand Opening rendezvénysorozat szervezői és a fellépő művészek az ország 13 városában változatos zenei kínálattal várják koncertjeikre a kikapcsolódni vágyókat, hogy a zene örömével együtt köszönthessék a nyár szabadtéri kulturális szezonját.

grand opening

2022, június 3., június 4., és június 5. napján rendezik meg a „Grand Opening – Összefogás” ingyenes koncertek hétvégéjét a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége és tagszervezeteinek szervezésében.

„Grand Opening – Összefogás”

A szövetség tagjainak összefogásával a klasszikus zenét és a kultúrát ünneplő hétvégén a közönség különleges ingyenes komoly- és kortárs zenei koncerteken vehet részt.

2022. június 3., június 4. és június 5. napján az ország jelentős városaiban megvalósuló „Grand Opening – összefogás” zenei eseményt a MMFSZ a korábbi évek sikerén felbátorodva, és a „Tiszta zene, tiszta forrásból” szlogen életben tartásának szándékával szervezi meg.

A nagyszabású, közös szervezésű eseménnyel tagságuk összefogását kívánják hangsúlyozni, a zene összetartó és békét hirdető erejének üzenetét tekintve küldetésüknek. A 15 ingyenes és többségében szabadtéri, komoly- és kortárs zenei koncert a művészeti fesztiválok 13 városának főterein vagy emblematikus helyszíneken valósul meg.

A közönség a hangulatos nyárindító koncertekkel találkozhat Budapesten három helyszínen: a Budai Vár Csikós-Udvarában, a Zenetudományi Intézetben és a margitszigeti Kristály Színtérben, valamint Szentendrén a Művelődési Ház hangulatos kertjében, Sárospatakon a Művelődés Háza és Könyvtára Színháztermében, Sopronban a Nagyboldogasszony-templomban, Nagykanizsán a Hevesi Sándor Művelődési Központban,  Egerben az Egri Érseki Palota udvarán,  Kőszegen a Jurisics Várban,  Gyulán az Erkel Ferenc téren, Kecskemét Főterén a Romkertben, Debrecenben a Nagyerdei Parkban, a Békás-tó stégen,  a Gödöllői Művészetek Házában, Kaposváron a Kossuth téren, valamint Pécsen a Jókai téren.

A páratlan vállalkozás az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a NKA támogatásával jön létre.

A koncertek szervezői kiemelten fontosnak tartják hangsúlyozni a zene közösségépítő erejét. A klasszikus és a kortás zenei koncertsorozat küldetése összhangban áll a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének céljaival, a kultúra és a művészet közösséget építő szerepével, a művészek és a közönség személyes találkozása révén az élő komolyzenei koncertek élményének erejével.

Az egy-egy órás klasszikus zenei koncertek szervezői törekednek arra, hogy az adott helyszín koncertjein a helybéli művészekkel, fiatal tehetségekkel valósuljanak meg. A koncertek repertoárjának összeállítása során külföldi és hazai szerzők műveiből válogattak, évfordulós zeneszerzőket is ünnepelve. Ily módon került előtérbe Kodály Zoltán munkásságának bemutatása. A színes kínálatban felcsendülnek majd, Haydn, Stravinsky, Rossini, Debussy, Kálmán Imre, Lully, vagy John Willams művek is. A választék ezúttal is sokszínű!

A 2022. évi Grand Opening országos rendezvény koncert programja a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetség honlapján megtalálható:.

Bán Teodóra

A Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége tagszervezetei – Fesztiválvárosok:

 1. Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. – Debrecen
 2. Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. – Kaposvár
 3. Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. – Pécs
 4. Margitszigeti Színház Nonprofit Kft. – Budapest
 5. Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. – Budapest
 6. Fesztivál Akadémia Budapest – Budapest
 7. Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft. – Gödöllő
 8. Gyulai Várszínház Nonprofit Kft. – Gyula
 9. Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. – Kecskemét
 10. Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház – Kőszeg
 11. Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. – Sopron
 12. Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. – Szentendre
 13. Kanizsai Kulturális Központ – Nagykanizsa
 14. Interkultur Hungaria Közhasznú Nonprofit Kft. – Sárospatak
 15. Egri Szimfonikus Zenekar Kulturális Egyesület – Eger

 

Hasonló cikkünk:

2021 – “Grand Opening – Összefogás”: Az első élő kulturális találkozás hétvégéje!

 

Hozzászólások