Sokat mosolyog, de az üvöltésben is komoly tapasztalatokkal rendelkezik. Éjszakánként megiszik egy pohár vizet, néha többet. Tentivel alszik, ami eredetileg hálózsák, és napközben sem téveszti szem elől. Műanyag motorral száguldozik, de nem őrült módjára. Érdeklődik a hajók és a daruk iránt, nagyapja nagy örömére. Unokatestvérével, Hangával se veled, se nélküled jellegű, dél-amerikai szappanoperák drámai fordulatait idéző kapcsolata van – sírva vigadnak egymás társaságában.

Reggelente lépcsőházunk ajtajáig kísérve integet nekünk, miközben Botival oviba indulunk, délután pedig kitörő (de nem ablaktörő) lelkesedéssel fogad ugyanott, testvérével közösen. Képesek együtt játszani, bár rövid ideig. Szeretik és támogatják egymást. Ügyesen elpakolja a játékokat anélkül, hogy folyamatosan egzecíroztatnánk érte. Hosszasan el tudja magát foglalni, tehát prímán lehet főzni a társaságában.

Egy kis hisztiért nem kell a szomszédba mennie, szerencsére játszópajtásokért sem. Egyre többet beszél, érthetően fejezi ki magát. Se elnyomva, se a középpontban nincs. Boldogan szedi a gyermekláncfüvet. Néha antibiotikumot kell szednie, a füle szokott begyulladni. Betegen is jókedélyű, klassz kis fickó. Huncut. Kópé. Zsivány. Dani.

Káposztásmegyer II, 2013. április 28.

Hozzászólások