Öt éves lett a Montázsmagazin! Február 25-én, szombaton ünnepelték az ötödik születésnapját a kecskeméti Katona József Könyvtárban. Sokan eljöttek a jeles évfordulóra az ország minden tájékáról: munkatársak, barátok, ismerősök, a magazin olvasói és az új antológiában szereplő amatőr művészek.

A vendégeket Pető Edina Fadette előadóművész dallal köszöntötte: a Kabaré című dalt énekelte az azonos című musicalből. Weninger Andrea újságíró üdvözölte a jelenlévőket: Mák Kornél alpolgármestert, Ramháb Máriát, a kecskeméti Katona József Könyvtár igazgatóját, Cseke Pétert, a kecskeméti Katona József Színház igazgatóját.

Hogy jól induljon a nap, a díjátadással kezdődött a program. Minden évben két díjat adnak át a Montázsmagazin születésnapján. Az egyik a Montázsmagazin Alkotói díj, amellyel valamelyik munkatársuk kiemelkedő munkáját köszönik meg. Ebben az évben Almási Zsuzsanna akvarellfestő kapta ezt a díjat, aki interjúkat is készít képzőművészekkel és beszámolókat ír kiállításokról.

Almási Zsuzsanna akvarellfestő átveszi az Alkotói díjat

A másik díj a Montázsmagazinért nevet viseli. Ezt olyan támogatójuknak adják, aki nem az újságírásban, hanem más módon segíti a munkájukat. Idén Fuchs Alfonz, a könyvtár technikusa kapta, köszönetképpen a sok segítségéért. A munkatársaknak (újságíróknak, szerkesztőknek) is köszönetet mondtak egy-egy kedves ajándékkal.

A díjak és az ajándékok átadását ismét Pető Edina éneke követte, a My fair lady című musicalből a Ma éjjel táncolnék című dallal köszöntötte a díjazottakat.

Fuchs Alfonz a Montázsmagazinért díjat kapta

A rendezvény második részében Weninger Nóra, a magazin főszerkesztője adott képes beszámolót a főbb eseményekről: az eddigi születésnapi rendezvényekről, a tíz Montázs-estről, melyet havonta tartanak és az első izgalmas Örömfestésről.

Több alkalommal írtunk ki cikkíró pályázatot, egyszer fotópályázatot, négyszer festménypályázatot, négy irodalmi antológiát jelentettünk meg. 2015 őszén kezdődtek el a Montázs-estek, melyeknek alapötlete az volt, hogy kecskeméti családokat, „dinasztiákat” mutassunk be, ahol a családtagok több generáción keresztül ugyanabban a szakmában, hivatásban dolgoznak, vagy ugyanaz a hobbijuk. Mindezidáig tíz estet tartottunk, és nagy örömünkre szolgál, hogy kialakult egy állandó érdeklődő közönség, ismerősként üdvözölhetünk számos kedves nézőt. Egyre többen tudnak róla, érdeklődnek, kíváncsiak meghívott vendégeinkre. Estjeink mindig nagyon jó hangulatúak, zenével, énekkel, versekkel fűszerezve.

Weninger Nóra főszerkesztő visszaemlékezése az öt év eseményeire

A főszerkesztő felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy a megújult Montázsmagazin vállal PR-interjúk készítését, ahol bemutat írókat, költőket, képzőművészeket, vállalkozókat, akik szeretnének hírt adni a tevékenységükről, könyvbemutatókról, kiállítás megnyitókról, kezdő vagy sikeres üzleti pályafutásukról. Hirdetések megjelentetésére is van lehetőség az új oldalon.

Pető Edina Fadette énekes, előadóművész

A rendezvény harmadik részéhez, a Csodálatos természet című antológia bemutatójához a Fekete Péter című operettből a Szerelemhez nem kell szépség kezdetű dal vezetett át Pető Edina előadásában.

Az antológiát Weninger Endréné Erzsébet mutatta be. Elmondta, hogy 44 résztvevője van a kötetnek, melyből 14 amatőr képzőművész, a többiek versekkel, prózai írásokkal neveztek. Először a jelenlévő szerzők verseiből hallottunk ízelítőt négy versmondó tolmácsolásában, majd a képzőművészek mutatkozhattak be néhány mondatban, miközben kivetítették az antológiában szereplő alkotásaikat.

A versmondók – Előtérben Király Lajos, a Krúdy Kör elnöke

Végül nem maradt más hátra, mint hogy valamennyien együtt énekeljék a Boldog születésnapot kezdetű dalt, és megkóstolják a Fodor cukrászat finom dobostortáját. Hangulatos rendezvény volt!

Az óriás születésnapi dobostorta

 

 

Weninger Endréné Erzsébet

 

 

Hozzászólások