Mikor kezdtél el komolyabban írogatni?

Diákkoromban is írogattam. Néhány kellemetlenség után ezeket az írásokat a fiókban hagytam. Pár éve iratrendezéseim során a ma már tárgytalan sorok elégtek a cserépkályhában. Néhány verset hagytam csak meg, és akkor született az elhatározásom, hogy megpróbálok a korról, melyben élek – a vidéki lét hullámhosszán – regény formában emléket hagyni. Ezen írások elsősorban a tanyákon, falvakban élő, sajátos megpróbáltatásokon átesett emberekről szólnak.

Kiknek szántad ezeket a könyveket?

Műkedvelőként, autodidakta módon megírt írásaim reményeim szerint a városban élőknek is nyújtanak szórakozást és töltekezést egyaránt.

Hogyan kerültél a Baráti Körünkbe?

Egy kedves barátom invitálására jártam el a Körbe, ahol nagy áttekintésű, széles látókörű, művészetet szerető, művelő, értő emberekkel volt szerencsém találkozni és barátságot kötni. Ezután tagja lettem a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írok Baráti Körének. Az Irodalmi Kávéház rendezvényének is látogatója vagyok.

Aminek mi nagyon örülünk! Légy szíves, mondd el a megjelent könyveid címét!

Kiadott kisregényeim: Parasztmonológ és Kakukk ranch.

Kedves Józsi! A parasztság és a mezőgazdaság helyzetét feldolgozni nem kis feladat még akkor sem, ha azt megélted, átélted. Elmondhatjuk, hogy már készül a harmadik köteted is. A bemutatott regény két fiatal agrárértelmiségi élettörténetét mutatja be.

A könyv szereplői ugyan nem eredeti néven szerepelnek a történetben, de az írás alapja hiteles, és az olvasó ráismerhet számos olyan általa is jól ismert személyre, akik az akkori évtizedek szereplői voltak. Ajánlom a közép, és idősebb korosztály számára ezeket az olvasmányos, élményszerű és hiteles könyveket. Neked pedig szívből gratulálok a Baráti Kör nevében.

Nagy L. Éva

Hozzászólások