A nyár varázsa – V. Országos amatőr festménypályázat – A Montázsmagazin ismét festménypályázatot ír ki amatőr festők részére. Ez az 5. alkalom, hogy nemes vetélkedésre hívunk benneteket, kedves festeni kedvelő barátaink. Az idei pályázatunkat ezen a címen hirdetjük meg: A NYÁR VARÁZSA.

Máté Sándor: Csalóka emlékek egy régi nyárról

Festettünk már tavaszt, most a nyarat szeretnénk megjeleníteni általatok. A kép bármilyen technikával készülhet. Mérete legalább 30×40 cm-es legyen. A festményről nagyon jó minőségű fotót kérünk, mivel az elbírálás az interneten keresztül történik. A képet nagy felbontásban kérjük beküldeni, csatolt fájl-ban! Minden képzőművésztől csak egy képet várunk.

A háromtagú szakmai zsűri elnöke Szappanos István festőművész. A zsűri másik két tagja: Szilágyi Varga Zoltán kecskeméti grafikus, festőművész, filmrendező, valamint Almási Zsuzsanna akvarellfestő lesz.

A beküldési határidő: 2018. március 15. éjfél.
Beküldendő e-mailben: magazinmontazs@gmail.com

Az e-mailben kérjük megírni a következőket:

Az alkotó neve: (Hivatalos és művésznév is!)
Életkor:
Pontos lakcím:
Telefonszám:
A festmény címe:
A festmény mérete:
Milyen technikával készült:
Rövid (8-10 mondatos) szakmai bemutatkozás:

A pályázóktól 1000 Ft nevezési díjat is kérünk tisztelettel a szervezési munkánk ellentételezésére és a díjak finanszírozására. A nevezési díjat a következő számlaszámra kérjük befizetni vagy átutalni a jelentkezési határidő lejártáig: Weninger Endréné, OTP Bank 11732002 – 20405122

A befizetéskor kérem, hogy tüntessük fel a befizető számlatulajdonos neve mellett a művésznevet is, ha van ilyen, és amelyen a pályázatra jelentkezett (a könnyebb azonosítás végett).

Máté Sándor: Napraforgók

A festménypályázat lezárása után, 2018. március 19 és 25 között, – a szakmai zsűrivel párhuzamosan – a közönség is szavazhat majd a Facebook-on. A beküldési határidő lejárta után egy külön mappában fogjuk megjelentetni a pályamunkákat a Montázsmagazin Facebook oldalán. Amelyik mű a legtöbb like-ot kapja, az kapja a közönségdíjat: készítünk vele egy nagyszabású életinterjút a Montázsmagazinban, és az ő képe is szerepelhet a magazin antológiájában.

A SZAKMAI ZSŰRI DÍJAI:

I. Egy önálló kiállítás lehetősége Budapesten (20-25 képből álló) a Painter Galéria szervezésében! N. Sebestyén Katalin felajánlása, köszönjük szépen!

II. 25.000 Ft értékű festékkészlet

III. 15.000 Ft értékű festékkészlet

IV. FIGYELEM! A zsűri által kiválasztott 19 legjobb pályamű és a közönségszavazás győztes képe bekerül a Montázsmagazin új antológiájába, mely a nyár elején jelenik meg. Az antológia bemutatóján lesz a díjak átadása, valamint a Montázsmagazin 6. születésnapjának megünneplése is. Ezúttal tehát NEM lesz kiállításunk, helyette a legjobb képek az antológiánkban szerepelnek majd.

Kedves képzőművész barátaink! Szeretettel várjuk jelentkezéseteket a Montázsmagazin pályázatára! Régi ismerőseink már könnyen megtalálnak bennünket a Montázsmagazinban és a Montázsmagazin a művészekért Facebook csoportban. Új barátainkat pedig arra kérjük, hogy megismerkedésünk jeleként nyomják meg a Tetszik gombot a Montázsmagazin oldalán, hogy érvényes legyen a jelentkezésük. Reméljük, sokakat megszólít ez a pályázat, és számtalan értékes művet mutathatunk be a Montázsmagazin segítségével.

Máté Sándor: Nyár

A festménypályázat EREDMÉNYHIRDETÉSE 2018. április 2-án, hétfőn történik írott formában a Montázsmagazinban és a Facebook-on. A nyertesek külön értesítést kapnak tőlünk írásban. Várjuk tehát a pályaműveket! A jelentkezés a kiírás megjelenésétől – 2018. február 17-től – érvényes! Szép és izgalmas alkotást kívánunk mindannyiótoknak!

Weninger Endréné Erzsébet, a Montázsmagazin tulajdonos-szerkesztője

magazinmontazs@gmail.com
Telefon: 06-30-601 9246

 

 

Hozzászólások