Tudtad, hogy a kerti kisgépek fajlagos károsanyag-kibocsátása nagyobb, mint az autóké? Ezért nem mindegy, hogy milyen motorolajat fejlesztenek ki ezekhez a kisgépekhez a kenőanyagokat fejlesztő és gyártó cégek. Ha általános felhasználású alkatrészek agrár kisgépekhez, akkor Agrooroszi Webáruház.

Az Alco amerikai cég által gyártott olajok ISO minősített termékek, amelyek maximálisan kielégítik a legszigorúbb minőségellenőrzési szabványok által kívánatos követelményeket. A speciálisan négyütemű gépekhez gyártott olajok tökéletesen megfelelnek Briggs és Tecumseh motorokhoz, illetve aggregátorokhoz is.

A cég kínálatában megtalálhatóak a Briggs & Stratton gyári motorolajok is. Az olajokon túl az áruházban megtalálhatóak a különböző adalékanyagok is, amelyek meghosszabbítják a motor életét.

Mi a szerepe ennek az anyagnak?

Képez egy bevonatot, amely az üzemanyag lévén megkötött nedvesség által okozott korrózió kialakulását hivatott megakadályozni. A szennyeződések lerakódását is megakadályozzák, ezzel téve könnyűvé a motor indítását akár éveken keresztül.

Gyújtással kapcsolatos alkatrészek – gyújtógyertyák, gyertyapipák

Először is fontos megjegyezni, hogy ezt az alkatrészt kizárólag és kivétel nélkül mindig hideg motoron szabad cserélni. Figyeljünk rá, hogy ne húzzuk meg túl erősen, de mégis határozottan, nehogy utólag a gyertya kilazuljon. Ha rendelkezik nyomatékkulccsal, az a legjobb megoldás. A menet túlhúzása a hengerfejben lévő menetet rongálja meg, ami komoly anyagi kárt okozhat nekünk.

Itt a tavasz, eljött az idő az aktuális gépeink karbantartására. Az egyik fontos alkatrész a benzinmotoros gépeknél a gyújtógyertya, melyet az elsők között szükséges ellenőrizni. Elöregedett, elhasználódott gyertyával nem tudjuk beindítani, gond nélkül használni eszközünket. A gyertyák pólusainak színe árulkodó jel arról, ha cserére szorulnak. Ha fekete és kormos, akkor több üzemanyagot kap a motor, nem tökéletes az égés. Ha inkább szürke hamuszerű a színe, akkor következtethetünk arra, hogy kevés üzemanyag kerül a motorba.

Amit még le tudunk ellenőrizni, hogy ad-e a gyújtógyertya szikrát, illetve a gyertyahézag megfelelő értékre van-e beállítva.

● Ha mindent jól csináltunk és a gyújtógyertya ép, megfelelő hőértékkel rendelkezik, akkor a gyertya színe őz- vagy homokbarna, vége nem égett. Ebben az esetben nincs teendőnk.
● Amennyiben olajszennyeződés van rajta, van rá esély, hogy a tömítésekkel van probléma, kopottak, nem szigetelnek megfelelően, s olajat engednek be az égéstérbe, mely beszennyezi a gyertyát.

Egyéb alkatrészeket is találhatunk az agrooroszi.hu webáruházban, például különböző üzemanyag csöveket, illetve üzemanyag szűrőket; gyertyapipákat, gyertyakulcsokat, melyek szintén szükségesek egy karbantartás alkalmával.

 

 

Hozzászólások