Kétszáz, jelenleg még GYES-en és GYED-en lévő szülő mehet vissza felkészülten dolgozni munkahelyére, vagy alapíthat saját vállalkozást egy most induló új programnak köszönhetően. A  Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a SEED Alapítvány és a Tudatos Életért Egyesület ősztől közösen valósítja meg  azt az uniós finanszírozású projektet, amelynek keretében képzésekkel és más szakmai támogatással segítik elő a jelenleg még gyermekgondozási ellátásban részesülő kisgyermekes szülők vállalkozói, illetve alkalmazotti visszatérését. A GYEREVISSZA című programba a munkáltatói oldalról 150 céget is bevonnak. Az érdeklődő leendő munkavállalók és a munkáltatók is jelentkezhetnek már a www.gyerevissza.hu oldalon. Az első képzési program októberben kezdődik.

A gyermekgondozási ellátások rendszeréből visszatérők munkaerő-piaci reintegrációját segítő modellprogram megvalósítása a Közép-Magyarországi Régióban”. Ezzel a címmel nyert pályázatot az Európai Unió társfinanszírozásával a TÁMOP-1.4.3-10/1-2F-2011-0012 pályázat keretén belül a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány és a Tudatos Életért Egyesület közös konzorciumban.

A GYEREVISSZA címet viselő projekt célja az, hogy a gyermekkel otthon töltött idő után könnyebben állhassanak újra munkába a szülők. A több hónapos oktatást is magában foglaló programra már jelentkezhetnek mindazok a kisgyermeket nevelő, aktív korú, a közép-magyarországi régióban élő felnőttek, akik az elmúlt 12 hónapban gyermekgondozási segélyben (GYES) vagy gyermekgondozási díjban (GYED) részesültek, ugyanakkor más képzési támogatást nem kaptak és nem is vesznek részt más munkaerőpiaci programban. Nem elvárás, de előnyt jelent az elbíráláskor az alapszintű számítógépes ismeret és az otthoni internet- hozzáférés.

Az érdeklődők a jelentkezésük elfogadása után egy háromnapos személyiségfeltáró tréningen vesznek részt, ahol szakértők segítségével dönthetik el, hogy vállalkozói vagy munkavállalói képzésre lenne -e szükségük, illetve hogy milyen oktatási formában sajátítják el a visszatéréshez szükséges ismereteket.

A személyre szabott képzéseken túl a konzorcium létrehoz egy kifejezetten ennek a célcsoportnak szóló internetes álláskereső portált, a vállalkozást alapítókat pedig mentorálással segítik majd. A projektbe 150 olyan munkáltatót is bevonnak, akiknek bemutatják az atipikus foglalkoztatási formákat, valamint a célcsoport alkalmazásával összefüggő előnyöket és lehetőségeket.

Részletes jelentkezési feltételek itt olvashatóak.

2012. szeptember 30.

Hozzászólások