A sors úgy hozta, hogy két évig ünnepelt filmszínészként dolgozhatott, de a kínzó honvágy és a szüleitől való elszakítottság fájdalma erősebb volt a csábításnál, hogy a fényesnek ígérkezett színésznői karriernek szentelje életét. Nagyon sokat szenvedett, amikor egyedül maradva nevelte gyermekét Párizsban.

Később rendeződtek körülötte a dolgok. 50 éve Párizs mellett él építész férjével. Két gyermeket nevelt fel, három unokáját magyarul tanítja. Itthon, az elvesztett ősi birtok közelében, a Bakony erdejében, Mencshelyen szőlőt vásárolt, ahol a magyar föld termését fogyasztva a búbos kemencében és a rakott sparheltben készült ételek ízével is szoktatja családját a magyar hagyományhoz, az 1000 éves hazai örökséghez.

Édes-keserű, hazája iránti vágyakozással és szeretettel teli életrajzi naplói után az Ízes Élet című szakácskönyv Nádasdy grófnő újabb utazása a múltba. A boldog gyermekkor ízei, ételei, étkezési szokásai, a régi hagyományok összefonódnak az „új haza” franciás ízeinek élményeivel.

A meghívó a vele való találkozóra invitál bennünket. Biztosan érdekes esemény lesz.

Weninger Endréné

Hozzászólások