A Halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg október 31. éjszakáján, bár mára már az egész világban elterjedt. Az egykori hiedelem szerint október utolsó napján a legvékonyabb a választóvonal az élők és a holtak világa között. Az eltávozott lelkek ilyenkor útra kelnek, addig barangolnak, amíg meg nem találják egykori lakhelyüket, és ezen az éjszakán megpróbálnak visszatérni a világba.

Ma már inkább az emberek képzeletvilágának megelevenedésén van a hangsúly, boszorkányok, szörnyek, kísértetek, kutyák és macskák, hercegkisasszonyok és szuperhősök lepik el az utcákat, mindenki annak öltözik be, amire igazán vágyik. Az Egykettő Borbisztró most az ősi hiedelmek és a mesék világát egyesíti egy hatalmas Grimm Party keretében, melyre Halloween éjszakáján kerül sor.

Október 31-én este 10 órától kezdődik a buli, ahol azok, akik jelmezben érkeznek és kimondják a varázsszót – „Csokit vagy csalunk” – pezsgőt és sütőtökös üdvözlőfalatkát kapnak ajándékba. A különleges hangulat egész héten tart, hiszen szuper sütőtök ihlette fogások is terítékre kerülnek, melyek mellé igazi sütőtökpálinka dukál.

Itt a vége, fuss el véle!

Bővebb információ

Forrás: Arteregó Kft.

2013. október 30.

Hozzászólások