Az egri Dobó István Vármúzeum immár második alkalommal rendezi meg 2014. július 31. és augusztus 3. között a Gárdonyi Irodalmi Fesztivált, mely egy kulturális élményekben gazdag, családbarát rendezvény.

A fesztivál szervezői számos családi, gyermekeknek szóló programmal készülnek. A tavaly sikeresen elindított Gárdonyi kuckó most sem hiányozhat, melynek keretei között meseprogrammal várják a kicsiket. Lesz kézműves foglalkozás, játszóház, miközben a vár területén gólyalábasok és vándormutatványosok is megjelennek. A gyermekelőadások között látható lesz Lázár Attila-Gárdonyi Géza: Állatmesék című műve bábjáték formájában, és fellép az Apacuka zenekar.

A kultúra iránt érdeklődő közönséget különleges szakmai program fogadja a Gárdonyi házban. Az interaktív tárlatvezetés részeként mindenki bepillantást nyerhet Gárdonyi titkos életébe.


A Gárdonyi Irodalmi Fesztivál ad otthont a Casting 2014 szereplőválogatásnak. Szombaton 10 órától az Egri Várban keresik Vicuskát és az idei Bornemissza Gergelyt, akik a nyár során a szerepbe bújva részt vesznek a Végvári Vitézek előadásaiban. Az igazi premier természetesen 2014-ben is az Ostrom lesz a 2014. augusztus 15-17. között megrendezendő Végvári Vigasságokon.

Az idei év igazi különlegességének számít az Apródverseny, melynek révén kicsik és nagyok vitézi próbán vehetnek részt. A győztes a Végvári Vigasságon elnyeri Dobó István apródja címet.


A zene szerelmesei sem fognak unatkozni most hétvégén Egerben. A fellépők között a Funk Off! zenekarral, a Sebő együttessel, a Hot Jazz Banddal és a Kolompos együttessel találkozhatnak a fesztiválozók. A színház világába az Agria Nyári Játékok és a Patka&Dvorak Radnóti estje kalauzol el.

Eger. Vár. Mert Eger a te történeted!

(Ypsylon Média)

2014. augusztus 1.

Hozzászólások