Steinbeck Egerek és emberek című művének színpadi adaptációja november óta látható a Békéscsabai Jókai Színházban. Johnny kutya, aki a darabba egy menhelyről érkezett,  nemcsak országos ismertségre tett szert, hanem végre gazdára is talált!

 

johnny_gazdasan

A békéscsabai állatmenhelyről Pataki András rendező által kiválasztott Johnny novemberben került a Békéscsabai Jókai Színházhoz. Azóta már öt alkalommal játszotta az Egerek és emberek című színműben Candy kutyájának szerepét, Kovács Frigyes Jászai- díjas színművész „partnere” lehetett.

Miközben próbált, játszott és a gazdáját kereste, Johnny országos hírnévre tett szert: több nyomtatott és elektronikus médiafelület is foglalkozott vele, a színház honlapján vezetett blogját pedig ezrek olvasták. A társulat is hamar megszerette, amerre járt, mindenkitől kapott egy-egy simogatást az aranyos kutyus. Végül sikeres lett a Jókai Színház kezdeményezése: sikerült gazdát találni a menhelyi kutya számára.

 

johnny_a_szinpadon
A békéscsabai Nagy Sándor úgy döntött, hogy Johnny a legmegfelelőbb karácsonyi ajándék az édesanyja, Erzsike néni számára. Erzsike néni korábbi házi kedvence nemrégiben távozott az örök vadászmezőkre, ezért nagyon örült Johnnynak. A barátság nagyon hamar kialakult kettőjük között, sokat játszanak és sétálnak, úgy tűnik, nagyon jó helyre került  a színészkutya. Nagy Sándor azt is felajánlotta, hogy a további előadásokra behozza Johnnyt a munkahelyére, a színházba.

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház sajtóközleménye

Hozzászólások