Medgyesi Mária Jászai-díjas színművésznő, a Budapesti Operettszínház örökös tagja január 13-án ünnepelte 80. születésnapját. Vérbeli színésznőként a jeles napot is munkával töltötte  a Zserbótangó című darab előadásán, a Békéscsabai Jókai Színházban.

medgyesi_maria2

Az előadást követően a színház társulata, a meglepetés vendégek és a közönség együtt ünnepelte az örökifjú primadonnát, akit Lőrinczy György, az Operaház főigazgatója videóüzenetben köszöntött.

Medgyesi Mária az 50-es, 60-as évek népszerű filmszínésze volt, de zajos sikereket aratott a színpadon is, jelentős vidéki színházak vezető színészeként. Sikerei teljében fogadta el a Fővárosi Operettszínház felkérését, ahol az operettirodalom számos jeles szerepét eljátszotta.

Később egyre inkább a tanításnak szentelte életét, beszédtechnikát oktatott az Operettszínház stúdiójában a jelen sztárjainak. 70 évesen kapta meg minden nagy színésznő szerepálmát: Csiky Gergely Nagymamájában Szerémy grófnő szerepét. Békéscsabán pedig jelenleg is a Zserbótangó című darab egyik főszerepét játssza, mely két idősödő, pályájáról már „letért” színésznő történetét állítja a középpontba, akik átmenetileg közös albérletbe kényszerülnek.

 

Medgyesi_Maria

 

Medgyesi Mária színészi hitvallásáról így fogalmazott korábban: „A pontosság és az alázat a legfontosabb. Ezt megtanultam az igazgatóimtól, a rendezőimtől. Eszünkbe se jutott soha késni, nem megtanulni a szöveget, felkészületlenül menni egy próbára. Én ezt próbálom a tanítványaimnak is átadni. …Nekem ugyanazt jelenti minden vidéki színpad, mintha a Nemzeti, a Madách vagy az Operett lenne. Mindig ugyanúgy készülök.

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház sajtóközleménye

Hozzászólások