A természetes anyagokat preferálók részéről nem is lehet kérdés, hogy a falétra számít a leginkább esztétikus, ugyanakkor praktikus alkalmatosságnak a magasabban fekvő pontok eléréséhez. Ezért is szenteltünk külön cikket a falétrák bemutatásának, melynek keretei között ismertetjük tehát a faváltozatok tulajdonságait, valamint a használatukból fakadó előnyöket is.

faletra jellemzoi

Speciális létrák a természetes anyagokat kedvelők igényeire szabva

Hogyha egy pár másodperc erejéig körbenézünk a közvetlen környezetünkben, akkor szinte csakis kizárólag mesterséges anyagokkal találkozhatunk. Műanyagok és fémek találhatók gyakorlatilag mindenütt, a természetes anyagokból pedig egyre kevesebb akad.

Pedig semmihez sem hasonlítható példának okáért a megfelelő igényességgel kimunkált fa tapintása, a kellemes illatáról pedig nem is beszélve. Egyértelműen lenne tehát igény a fából készült eszközökre, a létrák kapcsán pedig szerencsére találhatunk is belőlük bőségesen.

Ezek a falétrák már nem azok a régi és elavult falétrák

Mi jut eszünkbe a falétráról? Jó eséllyel egy rozoga, alig összetákolt, és létrának nevezett valami, amin kész akrobata mutatvány volt egyensúlyozni. Vagy pedig az az őskövületnek számító létra sejlik fel lelki szemeink előtt, ami évtizedek óta ott porosodik valahol kint az udvarban, és már csak a helyet foglalja.

A manapság beszerezhető falétrák kapcsán teljesen más a helyzet. Elavult kivitelről, rossz minőségű anyagokról és instabil kivitelről még csak véletlenül sem beszélhetünk velük kapcsolatban. Egy mai modern falétra bizony nemcsak szemre nyújt kifejezetten tetszetős látványt, hanem a használata is valóságos élményszámba megy.

A festőlétrának is nevezett alkalmatosságok jellemzői

Amennyiben magáncélra vagy ipari jellegű munkákhoz szeretnénk falétrát beszerezni, akkor a legkülönfélébb magasságokból van lehetőségünk választani. Ennek megfelelően nem fog problémát okozni az sem, ha nekünk az átlagosnál hosszabb létrára van szükségünk az elvégezni kívánt munka jellege miatt.

Hogyha a rendelkezésre álló kiviteleket vesszük alapul, akkor újfent a bőség zavarával találhatjuk szembe magunkat. Merthogy az egészen egyszerű kivitelek mellett a masszív, kétoldalról járható állólétrák egyaránt elérhetők a számunkra. A biztonságos munkavégzés miatt sem szükséges egy percig sem aggódnunk, mert a mai modern falétrák acélpántokkal és szétcsúszás elleni védelemmel egyaránt el vannak látva. Nyugodtan tudunk rajtuk dolgozni akár órákon át, mert a létra közben tökéletesen tartani fogja a stabil pozíciót.

Érdemes még szót ejtenünk az önsúlyról és a szállíthatóságról. Természetesen a gyártók ezekre a szempontokra is gondoltak, ezért könnyen mozgatható és összecsukható létrának számítanak a faváltozatok, jelentősen leegyszerűsítve ezáltal a szállítással kapcsolatos feladatokat.

 

 

Hozzászólások