A technológia megállíthatatlan fejlődésével az oktatásnak is lépést kell tartania. Olyan dolgokat kell bevezetni az iskolapadban ülő gyermekeknek, amelyek segíthetik fejlődésüket, és kifejezetten modern korunk termékeinek számítanak. Ilyen eszköz lehet a digitális vagy interaktív tábla, amely hazánkban is elterjedni látszik.

modern technologia

A diákok tanuláshoz való hozzáállása megváltozhat egy ilyen eszköz által. Segítségével izgalmasabbá válhat a tanóra, és könnyedén leköthető a tanulók figyelme is, miközben kreativitásuk növekszik. A tananyag feldolgozása és megjegyzése is egyszerűbbé válik. Közelebb hozható és érthetőbbé tehető az anyag kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

De mi is az az interaktív tábla?

Egy olyan eszköz, amely egy bizonyos szoftver segítségével összekapcsolja a táblát a számítógéppel, így a komputer vezérlése lehetségessé válik a tábla segítségével. Pedagógusként az oktatás területén a tábla kifejezetten hasznos lehet, mivel mind a tanulók, mind a tanárok kapnak egy új és egyedi élményt, amely hozzájárul a kreativitás fejlődéséhez és a sokoldalú problémamegoldáshoz egyaránt. A modern technológia könnyebbé teheti a tanulást és érdekesebbé a tananyagot. Különlegessége a felület interaktivitásában rejlik, amely kulcsa a vezérlő szoftver általi támogatottsága.

Ezzel nemcsak élvezetesebbé válik a tanulás a kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hanem lehetővé válik a távoktatás is, amely segítségével a diákok akár otthonról is élő időben végignézhetik az órán történteket. A tanárnak nincs szükség egyéb speciális eszközre. Az ujja segítségével képes lesz irányítani a táblán futtatott alkalmazásokat, újakat tud megnyitni és kezelni tudja azokat. A táblára – projektor által vetített szövegben kiemelheti a fontos részeket, vagy akár jegyzeteket és kiegészítéseket is hozzáadhat. A létrehozott jegyzetek menthetők, és akár ki is nyomtathatók.

Milyen további eszközökre lesz szüksége?

Amennyiben szüksége van az interaktív táblához tartozó kiegészítő termékekre, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol megtalálhatja az önnek legmegfelelőbbet.

Az interaktív tábla által vetített anyag szemléletesebbé tétele érdekében különböző színű – legtöbb esetben fekete, piros, kék és zöld – tollakra lehet szükség, amellyel nem csak írni, de részeket kiemelni is lehet. Vásárolhatók továbbá mágnesek is, amelyek segítségével különböző jegyzetekkel vagy rajzokkal egészíthető ki a tábla.

Elengedhetetlen tartozék a tisztítófolyadék és a tábla tisztán tartásához szükséges mágneses táblatörlő szivacs egyaránt. Mágnesessége azért lényeges, mivel egyszerűen a táblán hagyhatja, így nem kell tartania attól, hogy véletlenül olyan helyre teszi, ahol a későbbiekben nem találja meg.

 

 

Hozzászólások