Minden bizonnyal kitörő lelkesedéssel fogadták a hírt a sorozat rajongói, hogy a Diageo-nak köszönhetően nemsokára érkezik a Walking Dead whisky. Valljuk be, ennél jobb bejelentés tényleg nem érhette volna a Walking Dead whisky barát fanatikusait. Ennek apropóján gondolkodtunk el rajta mi magunk is, hogy vajon a szereplők egész pontosan mivel oltanák szomjukat két csatajelenet között.

whisky valogatas

A sorozat főhősének számító Rick, akinek minden erejére szükség van

Rick számára nem adatott éppenséggel pillekönnyű sors. Szegény ördög egy brutális rendőri bevetést követően arra ébred a kómából, hogy a környezetében élők meghaltak, vagy élőhalottak lettek. Más választása nem lévén beleáll a küzdelembe, és a felmerülő problémák megoldása érdekében sokszor nem is válogat az eszközökben. A sokszor depresszióba áthajló állapotából a Maker’s Mark whisky jó eséllyel kirángatná őt, hogy aztán újult erővel vesse bele magát az öldöklő harcba.

Negan, a rettegett diktátor

Rick legnagyobb ellensége egy valódi pszichopata, aki lelkiismeretfurdalás nélkül takarít el bárkit az útjából. Őszintén szólva nem szívesen lennénk pultosok aban a bárban, ahová ő betér egy italra. De ha egy esélyünk lenne, akkor mindenképpen Connemara Irish Peated Malt whiskeyt öntenénk a poharába. Szerintünk a füstös tőzeges és finom vaníliás árnyalatokat ízlelgetve még ő is jobb kedvre derülne, ezért az életünket is meghagyná.

A két karddal harcoló Michonne

Neki sem tartogatott éppenséggel könnyű helyzeteket az élet. Miután a férje és a fia is zombivá változott, végső elkeseredésében a kardforgatás mesteri szintjéig képezte magát. Egy ekkora harcművészhez nem is passzolhat más, mint a Fujimi The Seven Virtue of Samurai Japanese Whisky. Talán pár másodperc erejéig a kardokat is félretenné, csak hogy legurítsa a fantasztikus nedűt.

Morgan, aki valóban megjárta a poklot

Csak úgy árad belőle a bölcsesség, a hangzatos kijelentések, valamint a zen buddhista szólamok. Morgannek egyenesen az élet vizéből kellene fogyasztania ahhoz, hogy a párja elvesztése miatt érzett apátia valahogy feledésbe merüljön nála. A Balvenie Double Wood 12 years whisky édes gyümölcsössége talán egy időre enyhülést hozhatna a fájdalmaira.

Daryl és a vagány motoros vonal

Tőzeges és füstös ízvilág, ami csakis az igazán kemény srácoknak nyeri el a tetszését. Mondjuk az olyanoknak, mint Daryl. Ezért is mernénk bátran ajánlani a sorozat vagány motorosának a Laphroaig 10 years whiskyt, legalább egy pohár erejéig.

Carol és a Caol Ila szerintünk remek párosítás lenne

Egy bántalmazott feleség, aki a zombikkal folytatott ádáz küzdelem során nem akármilyen amazonná válik. Már-már terminátori szinten bírja a próbákat, közben pedig rendíthetetlen önbizalommal állja a sarat. Pontosan egy olyan kiegyensúlyozott karakterisztikájú italt képzelünk el hozzá, amilyen a Caol Ila 12 years whisky.