Bizonyára mindenkinek megvannak  a tojásfőzési szokásai. Tavaly nálunk az a módszer vált be, amihez jeges vizet is kellett használnunk. 

1. A tojásokat a lábasba helyezzük, és hideg vízzel felöntjük úgy, hogy az egy ujjnyival ellepje őket.

2. Közepes lángon forráspontig főzzük a tojásokat, majd a lobogó vízzel teli edényt leemeljük a tűzhelyről, és lefedjük

3. Attól függően, hogy milyen keménységű tojást szeretnénk készíteni, állni hagyjuk:

  • 4-6 perc lágy tojás
  • 8-10 perc közepesen kemény
  • 12-16 kemény tojás

4. A megfelelő idő elteltével a tojásokat jeges vízbe kanalazzuk, 10-15 percig áztatjuk, majd könnyűszerrel meghámozzuk.

 

Tavaly Szonja menyemasszony fel is tette a kérdést:

Ez akkor a “félórás” keménytojás?!

 

Antalffy Yvette

 

Hozzászólások