Amikor az ember építkezik, felújít, szeretné azt a lehető legjobb ár-érték arányban tenni. De nem csak az számít, hogy jó minőséget válasszunk megfelelő áron, hanem e mellett legyünk okosak, törekedjünk a praktikumra is. A redőny is fontos alkotórésze a lakásnak.

Lássuk, milyen előnyei vannak a mai könnyű, mutatós és jól variálható redőnyöknek. Túl azon, hogy szigetelnek, télen-nyáron optimálisabban tartják a szoba hőmérsékletét kevesebb energiafelhasználás mellett, eltakarják a magánszféránkat is a kíváncsi szemek elől.

Az sem utolsó szempont, hogy védenek a betörés ellen is, sokkal nehezebb átjutni egy ablakon, ha redőny is van előtte. Fontos lehet, ha zajosabb környéken élünk, mivel hangszigetel is. Nem csak sötétít, hanem ritkára leengedve árnyékol, nyáron megvédve ezzel szobanövényeinket, értékes bútorainkat. Nézzük, milyen típusú redőnyöket árul az Euroline nyílászárókat gyártó és forgalmazó cég.

Külsőtokos “új típusú” műanyag redőny:

● rozsdamentes Lindab lemez redőnytok
● műanyag lefutósín és palást
● gumikéder a halkabb működés jegyében
● csapágyazott tengely szerkezet, mely könnyebb kezelhetőséget biztosít
● alumínium oldalvég, mely tartósabbá és szunyoghálóval felszerelhetővé teszi ezt a típust

Külsőtokos alumínium redőny tulajdonságai:

● alumínium lefutósín és palást
● porfestett és lakkozott tok, amely jól tűri az évszakok viszontagságait
● a kamrás lefutó olyan szerkezeti keresztmetszettel készül, mely erős, kitűnően vezeti a redőny lefutását. A benne lévő gumi halkan vezeti a redőnyt
● 37mm-es hengerelt, hőszigetelő habbal töltött redőnyléc, mely kitűnően hő- és hangszigetel
● ez a típus manuális vagy motoros verzióban is kapható
● választható léc színek: fehér, bézs, ezüst, világos faeres, sötét faeres.

Vakolható redőny

Akkor lehet jó választás, ha éppen építkezik az ember, mert a redőnytokot az áthidalóba kell beépíteni, aztán vakolni. Ez azért nagyon jó, mert beépítés után nem lesz látható a redőnytok, és nem áll a kintről érkező fény útjába sem. Ez a tok hőhídmentes, és ha alumínium léccel választjuk, fantasztikusan jó hő- és hangszigetelő. Fontos, hogy ennél a típusnál az áthidalók kialakításánál a redőnytok méreteit figyelembe kell venni.

SKS felsőtokos vagy ráépítő tokos redőny

Kimagasló minőségű redőny, melyet építhetünk az ablakra az új nyílászárókkal együtt. Motoros és kézi üzemeltetéssel is választható.

Jó hír, hogy az összes típust lehetősége van szúnyoghálóval együtt is megrendelni. Ebben az esetben a redőnydobozban beépítésre kerül egy lehúzható mobil rovarháló. A lefutó kombinált, a gumikéderes része vezeti a redőnyt, a kefével ellátott pedig a szúnyoghálót. Ez a megoldás anyagilag és esztétikailag is okos és praktikus.

Válassza az Euroline kínálatát, mert akkor biztos lehet benne, hogy ár-érték arányban, minőségben és minőségi kiszolgálásban lesz része. Weboldalukon e-mailben vagy személyesen is kérhet árajánlatot.

 

 

Hozzászólások