A magyar családi patikák országos hálózatát működtető Kulcs Patikák az SOS Gyermekfalvak támogatásával indítja el hosszútávú jótékonysági programját. Dr. Kőhalmi Ákos vezérigazgató Kecskeméten adta át az 1,2 millió forint értékű pénzadományt, amellyel a magyarországi SOS Gyermekfalvakban élő gyerekek testi-lelki fejlődését szolgáló gyógypedagógiai és pszichológiai fejlesztést támogatják.

kulcs patikak

A Kulcs Patikák patikahálózat Epres Panni manökent és két gyermekes édesanyát kérte fel jótékonysági programja nagykövetének.

„Közösen, közös ügyekért” – ezzel a szlogennel indul útnak az országszerte 210 hazai családi patikát tömörítő Kulcs Patikák jótékonysági programja, amelynek első kedvezményezettje az SOS Gyermekfalvak Magyarország.

A támogatott szervezet 400 gyermeknek tud szerető, biztonságos otthont adni nevelőszülői hálózatában, valamint családmegerősítő programjával is támogatja a nehéz helyzetbe került szülőket abban, hogy a gyermekek kiemelése a családból megelőzhető, elkerülhető legyen.

„A többségében többgenerációs magyar gyógyszerészek közös értékrendjén alapuló hálózatként szívügyünk volt, hogy a hosszú távra tervezett jótékonysági programunkat kifejezetten nehéz sorsú gyermekeket és őket nevelő családok támogatásával kezdjük el. A jövőben is mindig olyan helyi közösségeket és ügyeket fogunk támogatni, ahol a legnagyobb a szükség és a lehető legjobb helyre kerül a szívből jövő támogatás” – fogalmazott dr. Kőhalmi Ákos, a Kulcs Patikák vezérigazgatója.

„Édesanyaként különös öröm számomra, hogy egy olyan kezdeményezés arca lehetek, amely az első adományával nehéz sorsú gyermekek kiegyensúlyozott fejlődését és boldogságát támogatja. Elgondolkodtató és megható történeteiket megismerve, úgy vélem, hogy az SOS Gyermekfalvakban odaadással, nagy szakértelemmel és teljes szívből végzett munkát csak elismerő szavakkal illethetjük. Számomra nem volt kérdés, hogy igent mondok a Kulcs Patikák megtisztelő felkérésére. Bízom benne, hogy ez a program a jövőben is hasonló értékeket képviselő szervezeteket és ügyeket fog támogatni és örömmel tölt el, hogy ebben nagykövetként én is részt vállalhatok” – fogalmazott Epres Panni az átadáson.

A magyarországi SOS Gyermekfalvakban folyó munka szépségeit és nehézségeit Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adományozási- és kommunikációs igazgatója mutatta be.

„A hozzánk kerülő gyerekek hatalmas traumákat cipelnek, nagyon fontos az erős pszichológiai támogatásuk. Korábbi életkörülményeik – az édesanya gondozatlan terhessége, az éhezés, a rendszertelen iskolába járás – miatt sokszor súlyos lemaradásaik vannak. Szakembereinkkel és a nevelőszülőkkel közösen azon dolgozunk, hogy kiegyensúlyozott, egészséges felnőttként lépjenek ki tőlünk. Ezért is fontos nekünk a Kulcs Patikák támogatása, hiszen velük közelebb kerülünk ehhez a célhoz” – mondta el a szakember.

A támogatás több elemből áll: 1,2 millió forint készpénzen túl, a gyerekek egészséges nassolnivalókat és Kulcs Patikás színezőfüzeteket, a patikalánc partnerei, a Pharmanext Kft. és a Vitaplus Kft. jóvoltából pedig több karton vitaminkészítményt is kapnak.

A jövő évben is folytatódó program a tervek szerint évente két szervezetet, ügyet támogat majd hasonló értékű adományokkal. Az első kedvezményezettről a tagpatikák döntöttek. 2022-től a kiválasztásba törzsvásárlóikat is bevonják majd.

A most induló jótékonysági programmal a családi patikalánc a tagjainak eddigi, helyi adományozói tevékenységét kiegészítve szeretné azt közösségi és országos szintre emelni.

Forrás: Progressive Reklámügynökség

Hasonló cikkünk:

Videósorozat az SOS Gyermekfalvakról

 

Hozzászólások