Volt szerencsém eljutni Budapestre egy élményfestős alkalomra. Mivel ajándékba kaptam, így nem volt időm gondolkodni rajta, hogy elmenjek-e, hiszen egy ilyen ajándékot mégse utasíthat vissza az ember. Odaértünk, rögtön kávéval, teával kínáltak minket, kiválaszthattuk a számunkra legkedvezőbb helyet, kaptunk köténykét is, hogy ne fessük össze a ruhánkat.

Mikor mindenki megérkezett, elfoglaltuk a helyünket és nekiláttunk a festésnek. Két instruktor segített nekünk, az egyikőjük festett, a másik pedig körbejárkált és segített, ha szükség volt rá. Bevallom őszintén, számomra is volt egy mélypont, mikor művészi válságba kerültem, de átlendültem rajta, és elégedett voltam a végeredménnyel.

Sokan vannak, akik bizonytalanok ilyen szempontból, mert kedvük lenne hozzá, csak félnek tőle: úgy érzik, hogy nincs kézügyességük, nem megy nekik, inkább csak nézegetik mások munkáját. De milyen jó érzés az, mikor a saját munkádat csodálhatod, és elsősorban nem a végeredmény a legfontosabb, hanem hogy jól érezzük magunkat, és kreatívkodjunk egy kicsit.

A jobb agyfélteke használata sem hátrány, hiszen a szürke hétköznapokon gyakran háttérbe kerül. Elengedhetjük a fantáziánkat, hiszen a képet saját elképzeléseink alapján alakíthatjuk, persze az alapokat azért érdemes betartani, hogy megkapjuk a megfesteni kívánt képet.

Úgy gondolom, hogy aki érez egy kis nyitottságot magában arra, hogy a művészeti énje is feltörhessen picit, mindenképpen próbálja ki. Ha valaki elakad, az sem gond, hiszen szívesen segítenek, adják az ötleteket, hogy hogyan is valósítsuk meg azt, amit elképzeltünk.

Nekem azért is tetszett, mert úgy éreztem, nem az a rendes értelemben vett festés zajlik ott, nem véletlen hívják élményfestésnek, hiszen mindenki számára élvezhető, és nem kell hozzá festőművésznek lenni. Aki még nem biztos annyira magában, kezdje egy könnyebb képpel. Én is így tettem, sőt még fluoreszkáló festéket is tettünk fel, így még a sötétben is látható a kép. Akár még otthonunk dísze is lehet ez a festmény, és büszkélkedhetünk vele a család és a barátok előtt, de ajándéknak sem utolsó.

Akinek felkeltette érdeklődését a www.alkotasutca.hu oldalon érdeklődhet, illetve érdemes a facebook oldalukat is felkeresni Alkotásutca néven.

 

Nagy Kitti