Új koncertévad, Bohém-fellépések, jazzfesztiválok újabb sora. Íme, pontokba szedve a Bohém Ragtime Jazz Band legújabb hírei, újdonságai, tervei. Így kezdődik a Bohém Ragtime Jazz Band új évada:

1. Bohém-klub Óbudán szeptember 14-én, csütörtökön este 19.00 órától!
2. Megszűnik a kecskeméti havi egyszeri Bohém-klub, de:
3. Új, három koncertes sorozatot indítunk Kecskeméten Jazzlegendák címmel.
4. Swingtáncos “klubkoncert” Budapesten, a Bohémokkal is!
5. Swingtáncos-tömeg Kecskeméten.

Íme a részletek Ittzés Tamás FőBohém tolmácsolásában:

1. Bohém-klub Óbudán, ezután este 7-kor!
A Kulteában továbbra is havonta egyszer, csütörtökönként játszunk, de nem 20-22h, hanem 19.00-21.00 óra között! Elég sokan jönnek messzebbről, reméljük, hogy nekik is segít az időpontváltozás a hazajutásban. Az őszi időpontok a hónap közepén lesznek: szeptember 14., október 19., november. 16., december 14. Tehát már most csütörtökön találkozunk, s minden alkalommal az abban a hónapban születésnapos Bohém-tag állítja össze a műsort a kedvenceiből.
Bohém-klub Óbudán (Ittzés Tamás kedvencei)
Kultea (1036 Budapest, Korona tér 1., www.kultea.hu)
2017. szept. 14. csütörtök 19-21h

2. Kecskeméten megszűnik a havi klubestünk.
Meghoztunk egy szomorú döntést, de egyelőre ez az irány látszik jónak több szempontból. Egyelőre nem folytatjuk az 1992 óta a Hírös Agórában folyamatosan működő havi klubestjeinket. Ezt biztosan sokan sajnálják a kecskemétiek közül, de így jobban fogunk tudni koncentrálni más dolgokra, például az új koncertsorozatunkra, amit a következő pontban részletezek. (Sőt, Ti is jobban tudtok majd ezekre fókuszálni… mindenesetre a havi egyszeri keddi alkalmainkat hiába keresed a programkínálatban.)

3. JAZZLEGENDÁK – háromrészes koncertsorozat Kecskeméten
Régóta szerettem volna tematikus koncertsorozatot szervezni, egy kicsit a klub megszűnése miatt is most jött el ennek az ideje. Három hónap, december, február és május első vasárnapján hívunk minden Bohém-barátot és jazzrajongót egy koraesti koncertre, tehát 2017. december 3-án, 2018. február 4-én és május 6-án 18 órakor kezdődnek a koncertek. Jegyek és bérletek is kaphatók majd, részletekkel hamarosan jelentkezünk, az időpontokat mindenesetre már beírhatod a naptáradba!

4. Új swingtáncos helyszín Budapesten – koncertlátogatóknak is!
Új helyszín “nyílt” Budapesten, ahol a napközbeni swingtáncórák után hétfő és csütörtök esténként 21.00-23.00 óra között élőzenére lehet táncolni, de székek is vannak azoknak, akik csak koncertszerűen élveznék az estéket és “csak” zenét hallgatni mennek. A Kassa (másik nevén Debrecen) hajó a Bem térnél horgonyoz szept. 14-től, mi a Bohémekkel (pontosabban egy 6 tagú Bohém-formációval) szept. 18-án, hétfőn lépünk fel. Facebook-oldal, részletek itt: https://www.facebook.com/kassajazzhajo/

5. Swingtáncos-tömeg Kecskeméten, még jöhetsz!
Ma teljesen meglepődtem, mikor az utóbbi két évben végül is csak beinduló kecskeméti swingtáncos közösség évadnyitó ingyenes órájára mentem (sajnos nem táncosként, csak a feleségem kísérőjeként, de Marci fiunk teljesen ki volt akadva, hogy tánc közben “anya egy másik bácsi kezét fogja”). Szóval azon lepődtem meg, hogy a középhaladó csoport órája után ott tolongott legalább 60-80 ember a teremben, és végignyomták a másfél órát Bulyáki Ákossal (aki nagyon jól tanított), s a végére egész jó kis swingtánc-feelingje lett a mozgásuknak, pedig teljesen kezdők voltak.

Ez volt a “bemutató” kezdő alkalom, a tényleges kurzus szeptember 16-án, szombaton 10.30-kor kezdődik, helyszín a régi SZMT-művház nagyterme (Kecskemét, Rákóczi út 3.), részvételi díj alkalmanként 1.500 Ft/fő, vagy 2.700 Ft/pár. Mehetsz egyedül is nyugodtan, sokan vannak szólóban, s a táncoknál mindenkinek lesz párja is. Korhatár nincs (sem alsó, sem felső), jelentkezni Staar Edinánál lehet a swingkecskemet@gmail.com emailen, vagy a +36-30-564-1396-os mobilszámon.

Minden koncertünk megtalálható a honlapunkon, a fent felsoroltakon kívül is találsz majd pár plusz időpontot, ha megnézed ITT.  Általában a Facebookon előbb megtalálod az infókat, mint e-mailen, szóval azt is nézd meg és like-old:

 

Bohém üdvözlettel,
Ittzés Tamás, Dr. Bohém

 

 

Hozzászólások