Élményekkel teli táborok a Kecskeméti Spartacusban! – Újabb nagyszerű nyarat zárt a Kecskeméti Spartacus a táborok tekintetében. Az 5letes táborokban és a KIO-val közösen szervezett asztalitenisz táborokban is kimagasló létszámban vettek részt gyerekek.

taborok a kecskemeti spartacusban

Az 5letes táborokban nem volt hiány programokból, hiszen a táborozók többek között meglátogatták a Kecskeméti Rajzfilmstúdiót, a Természet Házát, a Kecskeméti Vadasparkot és a Leskowsky Hangszergyűjteményt is. A helyszíneken mindig izgalmas, interaktív programokról gondoskodtak a gyerekek számára. A Rajzfilmstúdióban megnézhették, hogyan készültek régen a mesék, milyen technikával keltették életre a vásznon a megrajzolt figurákat.

A Természet Házában igazi nyomolvasóvá válhattak a kicsik, miközben a nagyok Bács-Kiskun megye élővilágát ismerhették meg. A Vadasparkban hallhatták az oroszlán üvöltését, minek hatására az egész parkon néma csend lett úrrá. Ezen felül a hangszergyűjteményben kipróbálhatták az általuk már jól ismert hangszereket, és felfedezhettek néhány számukra eddig ismeretlent is. Sok új tapasztalattal lettek gazdagabbak a figyelmes táborozók.

taborok a kecskemeti spartacusban

A különböző programhelyszínek meglátogatása között sem tétlenkedéssel telt az idő. Különböző kézműves foglalkozásokon vettek részt a gyerekek. Ilyen volt például a gyöngyfűzés, ahol maguknak vagy szüleiknek, testvéreiknek készítettek karkötőket. Vagy a kőfestés, látképek/élmények festése a meglátogatott helyszínek alapján, és az origami hajtogatás. Az elkészült műveket a gyerekek a nap végén büszkén mutathatták meg szüleiknek.

A táborok a Kecskeméti Spartacusban természetesen nem nélkülözhetik a sportot: a mozgás sem maradhatott ki a programok sokasága közül. A reggeleket általában bemelegítő tornával kezdték a táborozók, ami hamar nagy kedvenc lett. Ugyanis  az iskolai tornaórák hiányában elmaradt a testmozgás is jó pár hónapig. Ezért a gyerekek számára felüdülést jelentett, amikor végre a négy fal közül kiszabadulva újra a szabadban mozoghattak. A reggeli torna mellett az asztalitenisz sportágban is kipróbálhatták magukat a fiatalok. Megtanulták a helyes ütőtartást és szerválást.

taborok a kecskemeti spartacusban

A változatos programok miatt mondhatjuk, hogy aki a Kecskeméti Spartacus táborait választja, annak nem telik unalmasan a nyara.

A Kecskeméti Spartacusról ITT olvashat.

 

Hozzászólások