“Élménnyel telt ház” szlogennel hirdette meg Rátóti Zoltán, a kaposvári Csiky Gergely színház igazgatója a 2015/16-os évadot március 27-én, a színházi világnapon. A repertoár összeállításakor minden generációra gondoltak. Az operettől a vígjátékon és a gyerekdarabokon át a musicalig széles a paletta.

evadterv_2015_2016
A 2015/16-os évadban a Csiky színpadán őszinte, igaz érzelmekkel találkoznak a nézők, csakúgy, mint az előző évadokban – emelte ki Rátóti Zoltán a sajtótájékoztatón. A gyerekközönség számára készül a Lúdas Matyi és A két Lotti előadás, a családokat várja a Mezítláb a parkban és a Figaro házassága. A Száz év magány című regény színpadra alkalmazása várhatóan azoknak a felnőtteknek és fiataloknak nyújt majd élményt, akik hisznek a csodákban.  Az operett kedvelők a Budapesti Operettszínházzal közös produkcióban láthatják a Luxemburg grófja előadást. Az évad szenzációja várhatóan a Jézus Krisztus Szupersztár, melyet Bozsik Yvette visz színpadra.

A jövő évad terveiről szólva az igazgató elmondta, hogy a korábbi éveknek megfelelően az idén is több vendégművész gazdagítja majd a kaposvári színházi előadásokat, többek között Tompos Kátya és Szarvas József. Ugyanakkor, a hagyományokat folytatva a Csiky színészei is megmutathatják tehetségüket Budapesten a Nemzeti Színházban, a közös produkcióban készülő A gát című ír darabbal.
Az idei évadot összegezve Rátóti Zoltán több sikerről is beszámolt.  Ismét POSZT-on a Csiky egyik előadása, a Szigorúan ellenőrzött vonatok Bérczes László rendezésében, valamint a Szarajevói Színházi Fesztiválon sikerrel szerepelt a Horváth Csaba rendezte Magyar Elektra.

evad_faja_2015

A Színházi Világnapon egész nap programokkal teli nyitott házként várta az érdeklődőket a Csiky. Többek között betekinthettek a Vörös és fekete című zenés darab próbáiba. Az ősbemutatót Tolcsvay László és Müller Péter Sziámi jegyzi, premierje április 17-én lesz.

A sajtótájékoztató után közvetlenül a Kaposvári Sportcsarnok területén ültették el a Csiky Gergely Színház 2015/2016-os évadának fáját, egy Krisztustövist (Gleditsia triacanthos), Dér Tamás alpolgármester, a Sportcsarnok igazgatója, valamint a kaposvári élsportolók részvételével.

A következő évad műsorterve itt olvasható el.

Forrás: Csiky Gergely Színház sajtóközleménye

Hozzászólások