Életmódot váltani nem könnyű. Kemény elhatározás szükséges hozzá, és meg kell találni azt a fajta új utat, mely nem csak testünknek, de lelkünknek is tökéletes irányt mutat. Ez egyénre szabott, mindenkinél más, de vannak bizonyos tényezők, melyek minden út alapját képezik, és ez a tudatos és egészséges táplálkozás, valamint a megfelelő mennyiségű mozgás.

A 21. században tele vagyunk olyan programokkal, melyek gyors fogyást ígérnek, igazi megújulást, modell alakot, ugyanakkor nem veszik figyelembe az egyéniséget, az egyes személyek sajátságos testi és lelki felépítését. Rövid távon az eredmény látványos lehet, de hosszú távon nem fenntartható és mi több, még az egészségnek sem kedvező.

A Napsugár Életház életmódprogramja egyénre szabott és hosszú távú megoldást kínál mindenkinek, növényi étrenden alapuló táplálkozásmóddal és szakértői segítséggel.

A növényi étrend mellett szóló legfontosabb érv, hogy segít egészségünk megőrzésében, illetve megelőzhető általa a legtöbb civilizációs betegség is. A növények gazdag vitamin-, nyomelem- és enzimforrások, ezzel biztosítják a jó emésztést, a fontos tápanyagok bejutását a szervezetbe, valamint azok helyes felszívódását is, gazdag rosttartalmuk pedig elősegíti a salakanyagok távozását. A növényi étrend egyik bizonyított következménye az immunrendszer megerősödése, hiszen – bár sokan nem tudják, de – a növényi ételek tökéletes egyensúlyban tartalmazzák a szénhidrátot, a fehérjét és a zsírokat.

Növényi étrend mellett sokkal kisebb az esélye a magas koleszterinszint kialakulásának, így csökken a szív- és érrendszeri megbetegedés fellépésének kockázata, és a túlzott mértékű fehérjebevitel káros következményei (pl. kövesedés, lassú emésztés, a máj és a vese túlterheltsége, fehérjeanyagcsere-zavarok stb.) sem érintik az így élőket. A veganizmus kicsi, de növekvő mozgalom, már számtalan országban gyarapodik a vegán éttermek száma és számos kutatás szerint az életciklus bármely szakaszában elkezdhető.

A Napsugár Életház ebbe a világba nyújt betekintést június 7-14. között, ahol minden nap új izgalom, kihívás és kényeztetés. A nap minden reggel speciális zsírégető, alakformáló edzéssel indul, mely után gyógy-, sport- és ma-uri masszőrök veszik kezükbe az irányítást, lesz nyirokmasszázs és testtekercselés is, mely hozzásegít a méregtelenítő folyamatok beindulásához.

Délután a közeli pilisi természetvédelmi területen intenzív Nordic Walking és közös túra váltogatja egymást, mely után édes lesz a pihenés. Az esti szaunázások a méregtelenítés mellett a lazítást is szolgálják. A napi karcsúsító menü a vegán étrenden alapszik, mely recepteket helyben meg is tanulhatják a résztvevők, hogy a hét után is zökkenőmentesen folytatódhasson az életmódváltás.

A biorezonanciás állapotfelmérés is a program része, amely révén mindenki teljes képet kap saját szervkörének jelenlegi állapotáról és ehhez kapcsolódóan a számukra megfelelő táplálkozási rendszerről. Lesz irányított akvarellfestés, illetve a helyes testi és tudati táplálkozásról szóló “kerekasztal” beszélgetés is, szakértőkkel. A hét megkoronázásaként, hazamenet előtt a külső „ragyogást” fokozandó a ház kozmetikusa kényeztető arcmasszázs- és nappali sminkkel búcsúztat el mindenkit és nyitja meg a kaput egy megújult önképnek! Induljon így a nyár!

Részletek a Napsugár Életház oldalán.

Ráadásként egy vegán módon elkészített recept:

Kakaós piskóta:

Alapanyagaiban maximálisan természetes, elkészítése pedig végtelenül könnyű. Mindezt tojás, tej és ízfokozók nélkül.

Hozzávalók (4 főre):

•    30 dkg liszt (tönköly fehér)

•    25 dkg cukor (nád)

•    6 ek kakaó

•    0,5 dl olaj (kukorica csíra)

•    2 ek ecet (fehér, balzsam ecet, alma ecet)

•    3 dl víz vagy szójatej

•    1 tk sütőpor

•    1 tk szódabikarbóna

Elkészítés:

Az összes hozzávalót összekeverjük és 180 C-on megsütjük.

Önmagában is nagyon finom, de lehet tölteni is a teljes kihűlés után. A tészta édes, a fanyar gyümölcsös krémek jól illenek hozzá. Tortaformában sütve, tortának is kiváló alap piskóta.

Forrás: Arteregó Kft.

2013. május 26.

Hozzászólások