Túl a glutén-, tej- és húsmentes makrobiotikus diétám hetvenedik napján a szezon utolsó töltött káposztáját főztem május első hétvégéjére. A húsevőknek természetesen szokásos módon készítettem, de a vega fiam és a magam kedvéért „ízkísérletekbe” kezdtem.




A savanyú káposztát a megfőzött barnarizs, apróra vágott füstölt tofu, lenmagpehely, egy tojás, bors, só, kurkuma és apróra vágott hagyma összedolgozott gombócával töltöttem meg. Felengedtem annyi vízzel, hogy épp ellepje a gombócokat és forrás után ½ órát főztem.

Tálaláskor a szójajoghurt, a húsvétról maradt reszelt torma, aprított kapor, citromfű, só és bors összekevert öntetével díszítettem.

Egészen üde szín- és ízvilág kerekedett a savanyú káposzta-kurkuma-torma-kapor együtteséből.
A kóstolás után a fiam is jóváhagyta, hogy ezentúl felvegyük a családi menübe a töltött káposzta vega alternatívájaként.

Antalffy Yvette

2014. május 5.

Hozzászólások