Eger “ostromolta” Budapestet a St. Andrea Borbárban rendezett sajtóeseményen, június 8-án.

 

IMG_3747

Eger város önkormányzata az elmúlt években elindított egységes turizmusfejlesztési koncepció mentén idén is gazdag programkínálattal igyekszik mindenkit Egerbe csábítani és megmutatni a város sokszínű, színes arcát, ahol mindenki megtalálja a saját történetét.

 

IMG_3755

A budapesti  St. Andrea Borbárban rendezett sajtóeseményen Kovács Kati Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, Habis László, Eger város polgármestere, Rázsi Botond, Eger város alpolgármestere, az Egri Vitézlő Oskola egri és török katonái, valamint a borlovagrend két hölgy tagja mutatta be Eger városának újdonságait és nyári eseményeit.

EgerKépkivágás3

Egri vár, Bikavér és Csillag, Dobó és Gárdonyi, barokk és Török Fürdő – megannyi szó és kifejezés, melyről rögtön a hevesi megyeszékhely jut eszünkbe. Évről évre sokan visszavágynak ide, mások először találkoznak a város értékeivel, de egy biztos: a megújult Egert nemcsak látni kell, hanem érdemes átélni, megélni! Ehhez minden segítséget meg is ad a város, hiszen 2015-ben is várják vendégeiket a már jól ismert gasztronómiai, kulturális és történelmi fesztiválok. Izgalommal tekintenek előre a korábbi években megkezdett kreatív kampányok folytatására, de néhány újdonságot is szeretettel ajánlanak az Eger iránt érdeklődők figyelmébe!

IMG_3740

Habis László, Eger város polgármestere

 

Jumurdzsák blogja

Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva 2015-ben is online-játékra hívják az országot: ismét blogol majd a félszemű a város honlapján, az eger.hu oldalon. Kálloy-Molnár Péter és Süveges Gergő után újból egy ismert hazai közéleti személyiség osztja meg az országgal saját, személyes egri történeteit rejtélyes módon, úgy, hogy az Egri csillagok hírhedt törökjének szerepében tetszeleg. A kérdésük továbbra is az: ki ő? A helyes megfejtők jutalma ez alkalommal sem marad el!

IMG_3746

Rázsi Botond, Eger város alpolgármestere

 

Költözz Egerbe!

A „Költözz Egerbe!” projekten 2015-ben „csavartak egyet” és a sport, a kultúra, illetve a celeb világ területéről jól ismert személyeket költöztetnek a városba. A meghívásuk lényege: menjenek el, nézzék meg és mondják el országnak-világnak, hogy milyen érzés egy kicsit egrivé válni.

EgerKépkivágás4

Kovács Kati Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas előadóművész

 

Kovács Kati Egri Dal Verseny (KKEDV)

Eger városa meghirdeti a Kovács Kati Egri Dal Versenyt (KKEDV), mellyel a Kossuth- és Liszt-díjas művésznő pályafutása kezdetének 50. évfordulója előtt tiszteleg. A versenyt általános és középiskolás diákokból álló alkalmi, vagy állandó kórusok (vokális együttesek) számára szervezik meg. A KKEDV döntőjét 2015. október 27-én tartják Egerben. A verseny díszvendége és díjátadója Kovács Kati, a város díszpolgára, aki a döntő estéjén koncertet ad Egerben. Részletek itt.

EgerKépkivágás2

A Szépasszony-völgy borainak képviseletében a Női Borlovagrend két hölgy tagja

 

Egri Vár

A 2015-ös évben megújul az Egri Vár, amely immár Nemzeti Emlékhely, s amely június 20-án a Múzeumok Éjszakája vidéki központja lesz. Elkészült a csodálatos panoráma-várfalsétány, daru dolgozik a több mint 30 éve bezárt Török kertben és a Vár legmagasabb pontja, a Szép-bástya újjáépítésén. Miközben a kivitelezők a földalatti kazamata-rendszer teljes felújításán munkálkodnak, a Dobó István Vármúzeum kínálata új, interaktív kiállításokkal gyarapodott. Bővült a 3D mozi kínálata és elindult az „interpretátori” bemutatók sorozata, így akár ezeréves időutazást is tehet a látogató. A Várban augusztus 1-2. között ismét lesz Gárdonyi Géza Irodalmi Fesztivál. Augusztus 14-16. között pedig a Végvári Vigasságokon ismét újraéled a Legenda.

Az egri nyár programajánlatából:

  • Utcazenészek Versenye: június 12-16.
  • Múzeumok éjszakája az Egri Várban: június 20.
  • Agria Nyári játékok: június 20-augusztus 8.
  • Kaláka Fesztivál: június 25-28.
  • Országos Bárzenész Találkozó: július 6-10.
  • XIX. Egri Bikavér Ünnep Szent Donát napján: július 9-12.
  • Végvári Vigasságok Történelmi Fesztivál: augusztus 14-16.
  • Szépasszonyok Fesztiválja: augusztus 21-23.

 

További programajánlatok

 

Fotók: Antalffy Yvette

 

Hozzászólások