Mogyorófejet Kati 72 évvel ezelőtt, 1 éves korában kapta.

IMG_2738

Akkor egy mackó nagy dolog volt. (Ezt el se tudjuk képzelni az óriási plüss-áradatban!) Az “egy”mackóra a gyerek nem lépett rá, nem hagyta az ágy alatt, és vele aludt, kettesben…fontos volt, azért őrizte meg a család is!

Kati bátyja is egy évesen kapott egy mackót, kinek Csigafej volt a neve. (De őt sajnos később megette egy falánk molycsalád.)

Mogyorófej, Csigafej, Kati és a bátyja borzasztó sokat játszottak együtt.

Így például a Tejtengerben úszkáltak, csokihalak társaságában…

Az idők során rengeteget költöztek a gyerekek és a mackók is. Végül Mogyorófej Kati anyukájánál időzött sokáig, majd Kati anyukájának halála után újra hozzáköltözött.

Háborús maci ő. Anyaga kissé megkopott. Fejét is elvesztette egyszer, de azt Kati apukája megreparálta. Az egyik szeme pedig eltűnt. Így került el nemrég a Száz Mackós András Mackóklinikájára, ahol új szemeket kapott.

IMG_2622

 

Mogyorófej pedig elfoglalta régi kedvenc helyét Kati ágyán. Itt üldögél azóta. Most már egészen “tisztánlátón”, s nagy bölcsen szemléli a világot.

IMG_2742[1]
Nagy meglepetésre Mogyórófej Mackónak lett egy TaoMackója. Ő-főmackósága a Tao elkötelezett híve, és igencsak apró méretű.

IMG_2745[1]

Egy fadobozban érkezett, hóna alatt zöld kistáskájában a Taoval és egy nálánál is kisebb ezüst medvével. Kati egyik barátnőjének fantáziája és keze munkája teremtette Őt.
A Google pedig ma életre keltette a fotókból Mogyorófejet.

IMG_2738-ANIMATION (1)

Látjátok, hogy szuszog?

A cikk forrása:  Öreg Mac’ I Mesék

Antalffy Yvette

Hozzászólások