A musical forgatókönyvét és dalszövegeit az amerikai Kyra Robinov, míg a zenét a kecskeméti Zónai Tibor írta.

006

New York-ban augusztus 14-30. között rendezték meg tizenkilencedik alkalommal a Fringe Színházi Fesztivált, melynek keretein belül 17 színházi helyszínen közel 200 színpadi mű mutatkozott be, mindegyik 5 alkalommal.

A fesztiválra az előzetes válogatás után meghívást kapott a TO DANCE című musical is, mely Valery Panov, a Kirov Balett egykori szólistája önéletrajzi könyve alapján készült. Panov a kommunista diktatúra alatt folyamatos összetűzésben állt a párt vezetőivel, akik megpróbálták irányítani a szabad szellemű művészt. Mivel sikertelen volt minden próbálkozásuk, sorra elvették szerepeit, hamis vádakkal illették, végül börtönbe zárták. A nagy nemzetközi felháborodásnak és tüntető akciónak köszönhetően – melynek fő szószólója Sir Laurence Olivier, a híres angol színész volt – végül 1974-ben Valery Panov és felesége, Galina elhagyhatta az országot. A musical ezt az időszakot dolgozza fel.

004

A musical forgatókönyvét és dalszövegeit az amerikai Kyra Robinov, míg a zenét a kecskeméti Zónai Tibor írta. A darab elismerő kritikákat kapott a new york-i lapokban, a Playbill, a legnagyobb musicales portál pedig azon 5 musical közé sorolta, amiket érdemes megnézni a fesztiválon. A darab az 5 teltházas előadás után FringFAV minősítést kapott, amelynek köszönhetően egy hatodik előadásra is lehetősége nyílt. A musical főszerepében két nagyszerű művészt láthatott a közönség: Galinát Kathryn Morgan, a New York Balett volt szólistája, Valery Panovot pedig Jesse Carrey formálta meg, aki alakításáért megkapta a Fringe  Overall Excellence Award díjat.

005

A Bemutatón részt vett Galina Panova, Valery Panov egykori felesége.

002

Forrás: Laguna Studió Kft.

Hozzászólások