Mintha szívem szíved volna – Csórics Balázs színművész és a kecskeméti EYVA HÁZ – testnek, léleknek, szellemnek szervezésében minden érdeklődőt szeretettel vár zenés irodalmi estjére. Időpont: 2019. augusztus 30., péntek, 18.00–19.30. Helyszín: EYVA HÁZ – testnek, léleknek, szellemnek – 6000 Kecskemét, Hoffmann János utca 10.

Hiszem, hogy a színház gyógyító tér, mely az idézés varázsával gyógyít. Egyesíti a nyelvünkben rejlő ősi és minden túlzás nélkül mágikus erőt, az önismeretet, a mélységet, a humort és a játékosságot. Játszva megy vérre. Mint az élet.

Ezen az estén költőink és dalszerzőink segítségével megidézzük az egyik legmélyebb teret az életünkben: a párkapcsolat terét. Hogy a helyükre kerülhessenek benne és bennünk a dolgok. Mindenekelőtt az “én”.

Hol vagyok én, mi az én felelősségem, mi az én dolgom, mi az én részem abban a folyamatosan mélyülő kölcsönhatásban, amit párkapcsolatnak hívunk? Egyáltalán hogyan mélyül a kapcsolat? Milyen érzelmi rétegeken, világokon át vezet az út befelé önmagunk és egymás szívébe és lényébe?

Az egyre mélyebben nyíló érzelmi rétegekben hogyan látom magamat, a páromat, a világot?
Hogyan születik a nézeteltérés?
Hogyan lehet segíteni a tisztázást?

Költőink és zeneszerzőink zsenialitása mentén haladunk majd egyre mélyebben a lélek síkjain. Az ő egészen elképesztő tehetségük vezet majd minket, segít át a nehézségeken, hogy megláthassuk, mennyire tökéletesen megalkotott kölcsönhatás a párkapcsolat.

A másik vezető, támasztó erő pedig a nyelvünk lesz, mely immár 3 éve nyitja meg előttem egyre mélyebb rétegeit. Mondataink, szavaink, sőt betűink jelentése is sokkal sokkal mélyebb, mint azt elsőre gondolnánk. Ha kicsit máshogy kezdjük figyelni őket minden túlzás nélkül univerzális kapuk nyílnak meg.

És ezt a nyelvet forgatták olyan emberek, mint Ady, József Attila, Radnóti, Tóth Árpád, vagy Szabó Lőrinc, akik ezen az estén megidézésre kerülnek, s általuk gyógyulhatunk mi is.

A gitárom és én várunk mindenkit szeretettel! 🙂
Jegyár: 2.500.-

A jegyek ITT kaphatók. 🙂

Mi a szándékom az estével? Hála az égnek, én egész könnyen megbarátkoztam az olvasással. Gyorsan túlestem a “fúj, mert kötelező” szakaszon. És bár olvastam regényeket is szép számmal, ha valami bajom volt, vagy kikívánkozott belőlem, csak nem tudtam megfogalmazni, verseskötetet ragadtam, és olvasni kezdtem.

Az olvasás, a versek által megidézett érzések meg is nyugtattak, mert mozgásba hozták a megfeszült, befagyott érzéseket, és kisvártatva meg is találtam azt a verset, ami pontosan kifejezte a bennem lévő érzést.
A színház szerintem mágia, amiben a versek a varázsigék. Megidézik az érzést, átvezetnek rajta és fel is oldják, amit lehet. A folyamathoz pedig a ritmus, a szavak és a rímek adják azt a védőhálót, amire a szívnek szüksége van.

Ezt akarom megmutatni. Feléleszteni a nyelvünkben, az irodalomban rejlő végeláthatatlan erőt, mert látom és érzem, hogy sokkal többször van rá szükségünk, mint gondolnánk… ?

A Montázsmagazin jó szívvel ajánlja Csórics Balázs színművész műsorát, aki a csepeli Mátyás Király Általános Iskolában rendezett könyvbemutatón (Elizabeth Weninger: Kölyökkorom kalandjai című regényén) zenéjével és énekével színesítette a programot. ITT olvashatunk beszámolót erről.

Facebook esemény 

 

 

Hozzászólások