A ködbe burkolózott Kecskemétre január 27-én reggel vendég érkezett, Csonka András színművész. Előbb a Gong Rádióba látogatott el, ahol interjú készült vele, majd sietett a Wojtyla Barátság Központba, a népkonyhára. Itt mindenki mosolyogva és rajongva fogadta, többen meg is tapsolták, amikor belépett a terembe.

 

csonka andras1

 

Borzák Tibor újságíró beszélgetett Picivel. Nem véletlen a becenév, hiszen hajdanán a Família Kft. című tv-sorozatban ebben a szerepben tűnt fel, és miután gyakran ismétlik a nosztalgiacsatornán, manapság még többen hívják így. (Amúgy Pici nem is annyira pici, igencsak magasra nőtt.) Való igaz, hogy népszerűségét ennek a televíziós szereplésének köszönheti, a széria a Szomszédokkal egyetemben mára kultikussá vált. Csonka András pályája során többször visszatért a képernyőre, az RTL Klub reggeli műsorát évekig vezette, a Szombat esti láz táncversenyt pedig Keleti Andreával együtt megnyerte. Az utóbbi időben a TV2 Sztárban sztár című adásaiban láthattuk.

 

csonka andras3

 

A szerencsétlen sorsú embereknek a vendég arról is őszintén beszélt, hogy mi az, ami őt bántja, elkeseríti. Egyértelműen a napi élet bosszúságai, az emberek érzéketlensége, közönyössége. A megoldást, a kiutat azonban mindenkinek magának kell megtalálnia a nyomasztó helyzetekre. Pici nehezen tudta feldolgozni édesanyja elvesztését, szerencsére barátai mellette álltak, igyekeztek másfelé terelni a gondolatait. Ami színészi pályáját illeti, szerencsésnek mondhatja magát, hiszen az eltelt több mint húsz év alatt folyamatosan kap testhezálló feladatokat. Főleg musicalekben, zenés darabokban foglalkoztatják. Legközelebb a sportarénában láthatjuk május végén a Shrek musicalben, mégpedig a Szamár szerepében.

 

csonka andras4

 

A beszélgetés végén Csonka András dalra fakadt, ezzel lepte meg a Wojtyla-ház közösségét. Ihász Gábor hajdani slágerét, az Állj meg kislány-t énekelte el, amit együtt énekelt vele a lelkes közönség. Ezzel azonban nem elégedtek meg, hallani akarták a Ding-Dong-ot is, ami a színész első nagylemezén szerepelt, és szinte a védjegyévé vált. Bárhol lép fel, addig nem távozhat a színpadról, amíg ezt a dalt elő nem adja.

 

csonka andras7

 

Szemmel láthatóan örültek a népkonyhán is a nótának, többen kívülről fújták, sőt páran táncra is perdültek. A ködös kecskeméti időjárásba Csonka András jókedvet hozott. Pici az ebédosztásban is részt vett, a meleg ételt ezúttal a Gong Rádiónak köszönhették a rászorulók.
 

 

Szöveg forrása és képek: Civilnapló

Szerkesztette: Weninger Endréné Erzsébet

 

Hozzászólások