Hivatalosan is megnyitotta kapuit Kecskeméten a Család- és KarrierPONT, amely egy inspiratív és befogadó közösségi helyként szolgáltatásaival egyrészt a családi élet szereplőit, másrészt a munkáltatókat segíti majd, de megpróbál közöttük egyfajta híd szerepet is betölteni a család és a munka összeegyeztethetősége érdekében.

Fagyi partyval nyitott meg Kecskeméten a Család- és KarrierPONT. A jó hangulatú, gyermekzsivajtól hangos, meleg nyári délutánon mindenkinek jutott egy gombóc hűsítő fagylalt. Amíg a gyermekek Kecskemét frissen végzett szupernagyijaival játszottak, a felnőttek megismerkedhettek az iroda szolgáltatásaival, munkatársaival, szaktanácsadóival. A Család- és KarrierPONT megnyitó ünnepségén Gaál József alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Szalayné Hadi Andrea, az AIPA Kft. projektmenedzsere és Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke, az iroda szakmai vezetője ismertette a nyertes pályázat részleteit, az iroda tervezett tevékenységét, kitűzött céljait.

Az iroda működtetése része annak a projektnek, amelyet az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. és konzorciumi partnere, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület sikeresen elnyert az EFOP-1.2.9-17-2017-00019 azonosító számú „Nők a családban és a munkahelyen című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat megvalósítása Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén” című pályázattal.

Szalayné Hadi Andrea, Gaál József alpolgármester és Engert Jakabné

A nők munkaerő-piaci helyzetének javítását, valamint az aktív korú nők rugalmas, családbarát foglalkoztatásának népszerűsítését célzó átfogó szakmai programra európai uniós támogatást nyert a két szervezet.

A most megnyíló Család- és KarrierPONT munkatársai – a szakmai tanácsadáson túl – tevékenységük révén információt közvetítenek, különféle tréningeket szerveznek, továbbá ösztönzik a női vállalkozások megalakulását, és folyamatos párbeszédet tartanak fenn a helyi munkáltatókkal annak érdekében, hogy a munkaadói oldal is megtalálja az atipikus, családbarát foglalkoztatási formákban a megvalósítható lehetőségeket. A munkáltatói és a munkavállalói érdekek összehangolása elengedhetetlen a család és a munka összeegyeztethetőségéhez.

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület az előzőekben megfogalmazott célok elérése érdekében egy kérdőíves felméréssel is szeretné megismerni az aktuális helyzetképet azzal kapcsolatosan, hogy mennyire sikerül napjainkban összehangolni a női szerepeket a családban és a munkahelyen.  A kérdéssor kitöltése mindössze néhány percet vesz igénybe, viszont a válaszok révén feltérképezett terület jobb megismerésével számos megoldási javaslat kidolgozására nyílik lehetőség a témában Kecskeméten és a Kecskeméti járás egyes településein.

A kérdőív a következő linken érhető el:
Kérdőív a női szerepek összehangolásáról a családban és a munkahelyen

Család- és KarrierPONT Kecskeméten

Ügyfélszolgálat:
• hétfőn és szerdán délelőtt 8.30 órától 12.30 óráig

• csütörtökön és péntek délután 13.00 órától 17.00 óráig
Kihelyezett információs nap a Kecskeméti járás valamelyik településén:
• kedden délelőtt 9.00 órától 13.00 óráig

Jogi, pszichológiai és mentálhigiénés szaktanácsadás:
• előzetes telefonos bejelentkezés, egyeztetés alapján

Elérhetőségek:

Székhely: 6000 Kecskemét, Reile Géza utca 22.
Telefon: (+36) 76 737 193
E-mail: csak.kecskemet@gmail.com
FACEBOOK 

 

 

Hozzászólások