Circus Flow címmel alkotóművészeti kiállítás nyílik a Dunán! Rendhagyó tárlat változatos alkotásokkal egy lenyűgöző világról. A rendkívüli képzőművészeti tárlaton bemutatkoznak a 2020. évi Cirkusz/Művészet/Alkotás elnevezésű pályázat alkotásai.

A Nemzeti Cirkuszművészeti Központ és a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében kiírt pályázat a cirkuszművészet sokszínű világát mutatja be. Ezúttal nemcsak az alkotások ejtenek ámulatba, de maga a helyszín is exkluzívvá teszi a tárlatot.

Időpont:      2021. július 02. péntek, 18:00 óra
Helyszín:     Duna Event Rendezvényhajó és Circus Flow Buborék /2025 Visegrád, Fő utca, Visegrádi Hajóállomás /

A részvétel regisztrációhoz kötött, július 2-án 12 óráig lehet jelezni a fnc.sajto@circus e-mail címen vagy +36306596866-os telefonszámon.

circus flow

A kiállítást dr. Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója és Fekete Péter, az EMMI kultúráért felelős államtitkára nyitja meg. A látogatók a kiállítás megnyitóján megismerhetik az alkotóművészeti pályázat nyerteseit, valamint a kiállítás katalógusát is.

Az artistaprodukciókkal színesített bemutatót követően Bánföldi Zoltán képzőművész, egyetemi tanár tart tárlatvezetést.

A nyílt pályázat célja a cirkuszművészet sokszínű világának és szellemi örökségének bemutatása kortárs megfogalmazásban. A pályázatra 289 alkotó összesen 478 cirkuszi témájú alkotással pályázott.

A kiállításon 114 hazai kortárs képzőművész 250 cirkuszi tematikájú új műve – festmény, grafika, szobor, kisplasztika, fotó, videó és iparművészeti alkotás – kínál elmélyülést e páratlan művészeti ág világába, egyben betekintést enged a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum gyarapodó képzőművészeti gyűjteményébe.

circus flow
A Circus Flow egy természetes áramlás az előadó-művészet és a képzőművészet között.

Magával ragadó gondolatok és hangulatok, kreatív megoldások, magas szintű technikai tudás, hagyomány és újítás, konkrét és szimbolikus üzenetek, átélhető feszültségek és érzelmek – jelen esetben a kortárs képzőművészeti porondon. Egyensúly, kitartás és bizalom árnyalt visszatükrözése a látható felszínen és annak mélyén.

A kiállítás kurátora: Joó Emese, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum főmuzeológusa.

A tárlat cseh, lengyel és szlovák kortárs képzőművészek bemutatásával köszönti Magyarország soros Visegrádi Együttműködés elnökségének kezdetét. A V4 országokból meghívott vendégek: Berkes Csilla szobrászművész (Szlovákia, Érsekújvár), Petr Hajdyla festőművész (Csehország, Moravska Ostrava), Małgorzata Karp-Soja festőművész (Lengyelország, Krakkó).

Nemzeti Cirkuszművészeti Központ

Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

 

Kapcsolódó cikkünk:

Ez kész Cirkusz! – Legendás helyek a fővárosban: Fővárosi Nagycirkusz

 

Hozzászólások