A Magyar Cserkész Szövetség tagjainak száma megközelítőleg 10 ezer fő országunkban, ezért könnyen találhatunk új cserkész ismerősöket a cserkészet keretein kívül is. Így történt, hogy budapesti cserkészek látogattak el Helvéciára, hogy együtt túrázzanak a közelben élő kecskeméti kiscserkészekkel. A 118. számú Kalazancius cserkészcsapat kiscserkészei és a budapesti 148. számú Nagyboldogasszony cserkészcsapat általános iskolás korú cserkészei vettek részt a túrán.

Hatalmas élmény volt a gyerekeknek (különösen a fővárosból érkezőknek), hogy testközelből megtapasztalhatták a vidéki élet mindennapjainak szépségeit. A helyiek nagylelkűségének köszönhetően lovas kocsival járhattuk végig a tanyavilágot (lovasbetyarok.hu), valóra válhatott a kisfiúk álma: vezethettek traktort. Ezen kívül ellátogattunk a Hegede virágkertészetbe, valamint állatokat nézhettünk (kecske, ló, tehén, kiscsikó). Így számol be pár résztvevő a hétvégéről:

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány véleményt a kirándulásról a résztvevőktől. Kedves dolgokat írtak:

Kedves Anna ! Nekem nagyon tetszett a kirándulás, mert megismerhettem más cserkészeket. Egy csomó új dolgot is megtudtam a cserkészetről. Szórakoztató is volt. Sok jó élményben volt részem: lovas kocsizás, állatok, játék a szabadban, traktorozás. Az időjárás is épp megfelelő volt a programhoz. Előző este még úgy nézett ki, hogy nem tudok menni, de nagyon örülök, hogy mégis sikerült. Máskor is szívesen megyek kirándulni. Mihálykó Benedek

Korbuly Domokos, budapesti őrsvezető: “Rajtúránk idén egy kedves ismerős révén Helvécia gyönyörű vidékére vezetett. Itt a szokásos kiránduláson és a helyi nevezetességeken kívül a gyerekek megismerkedhettek egy számukra rendhagyóbb életvitellel is. Fiúk és lányok egyaránt találtak kedvükre való programot a helyi arborétumban vagy a gazdasági állatokkal és traktorokkal való testközeli találkozáskor. Hogy mindezt lovas kocsin tehettük meg, felejthetetlen hangulatot kölcsönzött az egész napnak. A virágvasárnapi misét a helyi nevezetességnek számító katolikus templomban töltöttük, ahol a fiatalos mise külön dicséretet érdemelt. Nekem személy szerint az eddigi legjobb túraélményem volt. Köszönjük!”

Domonkos Ármin egy verset is írt, ő Domokos őrsébe tartozik:

“Helvécián rengeteg mindent csináltunk, amit nagyon élveztünk, én
És a többi cserkész a 148-as Havasboldogasszony cserkészcsapatból.
A szalmabálák tetejéről láttuk a tájat, ami nagyon szép,
S ha már rímekben írok, azt is körmölöm, hogy a fű zöld és az ég kék,
És Helvécián a levegő is jó, s az emberek is barátságosak, ez tény.
S ebben a városban ez így van rendjén.”

A budapesti lányok így számoltak be:

“Néhány órával a fiúk után mi, lányok is megérkeztünk és csatlakoztunk a többiekhez. Így már együtt simogathattuk meg a háziállatokat, utazhattunk a lovas kocsin, és megmászhattuk a szalmabálákat is. Ezután az iskolába mentünk, ahol nagyon finom paprikáskrumplival vártak minket, úgyhogy degeszre ettük magunkat. Már az esti játékhoz is alig maradt erőnk. Vasárnap is kaptunk enni bőven!! Együtt vettünk részt a szentmisén, aztán még élveztük a napsütést és a jó levegőt. Sajnos ebéd után már el is kellett indulnunk haza. Nagyon köszönjük a gondoskodást, reméljük, nemsokára ti is jöttök hozzánk!”

Egy kecskeméti kiscserkész pedig ezt válaszolta arra a kérdésre, hogy mi is tetszett neki a legjobban: “Nekem a szénamászás meg a focipályán a játék tetszett a legjobban, meg a túra a erdőben!” (Nagy Norbert)

Kellemes húsvétot kívánok!
Molnár Anna cserkészvezető


Hozzászólások