Budapest is bekerült Hans Zimmer európai turnéjának helyszínei közé – jelentette be a Semmel Concerts és RCI Global. Az Oscar-, Grammy-, és Golden Globe díjas zeneszerző 2022. március 03. napján ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.

hans zimmer

A “Hans Zimmer Live – Europe Tour” koncertshow alatt zenekar és kórus is csatlakozik hozzá, így egyedülálló hangzásvilággal szólaltatják meg a rajongók kedvenc filmslágereit és a zeneszerző újabb kompozícióit is.

A koronavírus előtti világkörüli turnéján több mint 1 millió rajongót vonzott be az arénákba, stadionokba és szabadtéri helyszínekre a “Hans Zimmer Live” turné. A pandémia miatti kényszerszünet után bejelentették: 2022 februárjában egy európai turné keretében tér vissza a színpadra az Oscar-, Grammy-, és Golden Globe díjas zeneszerző.

Jó hír, hogy magyarok is személyesen láthatják Hollywood legkeresettebb filmzeneszerzőjének koncertshowját. Új műsorában nemcsak a rajongók kedvenc filmjeinek slágerdalait elevenítik fel, hanem újabb kompozíciók kerülnek terítékre, ezenfelül, Zimmer ritkán játszott darabokat is előad.

A szervezők azt ígérik, 2022-ben a közönség egy kimondottan pazar előadás-sorozatra számíthat. Zimmer előző műsora, a “Hans Zimmer Live”, amely 2014-2019 között zajlott, úgy a közönséget, mint a kritikusokat egyaránt meglepte. A filmzenei maestro helyett Zimmer zenész és műsorvezető szerepében lépett színpadra, egy orkesztra, zenekar és kórus társaságában, biztosítva a közönség számára a hőn áhított filmzenékbe való teljes belemerülést.

Hans Zimmer, a zeneszerző

Hans Zimmer korunk legismertebb és legbefolyásosabb filmzenéinek az alkotója. A zeneszerző – aki 2018-ban, pályája 11. Oscar jelölését kapta Christofer Nolan kasszasikerének, a Dunkirk-nek a filmezenéjéért – újrafogalmazva a filmzene élő előadásmódját.

Hans Zimmer több mint 200 zenei projekt alkotója, amely összesen több mint 28 millió dollárt hozott a mozipénztárakba a világ különböző részein. Zimmert eddig Oscar-díjjal, két Golden Globes-bal, három Grammy-vel, Amerikai Zenei díjjal és Tony-díjjal tüntették ki.

Az utóbbi években Zimmer munkájának a fénypontjai a következők: Widows (Özvegyek), amely ismét összehozta a zeneszerzőt Steve McQueen filmrendezővel, akivel korábban már dolgoztak együtt a kritikusok által is nagyra tartott, a 12 év rabszolgaság című filmen. A Szárnyas Fejvadász 2049 filmzenéje, amelyet Benjamin Wallfisch-el közösen szerzett, és Grammy, BAFTA és Critics’ Choice jelöléseket kapott. Illetve Christofer Nolan, Dunkirk című filmzenéjét is Zimmer szerezte, amelyet Oscar-díjra, Grammy-díjra¸Golden Globe díjra, BAFTA díjra és Critics’ Choice díjra jelöltek.

Zimmer további figyelemre méltó eredményei közé tartozik a Gladiátor, az Őrület határán, Lesz még így se, az Esőember, a Sötét Lovag-trilógia, az Inception, a Thelma és Louise, a Black Hawk Down és az Utolsó szamuráj. Legfrissebb munkájáért, az Oroszlánkirály előszereplős remake-jéért Zimmer Grammy jelölést kapott a legjobb vizuális média filmzenéjért. A 2019. július 19-én, Disney által kiadott film 1.7 milliárd dollár feletti bevételt hozott.

Jövőbeli tervei között szerepel a Warner Bros. kiadásában: a Wonder Women 1984 illetve a Dune, az MGM kiadásában, a legújabb James Bond film: Nincs idő meghalni, illetve a Paramount kiadásában, A Spongyabob film: Sponge ont he Run és Top Gun:Maverick.

Jegyek elővételben kaphatók 2021.május 26. 08:00 órától itt.

Forrás: Koczka Máté / PR tanácsadó

Hasonló cikkünk:

Budapestre jön a Queen Symphonic!

 

Hozzászólások