A JAZZFŐVÁROS a péntek esti órákban is zsúfolásig megtelt! A nagyszínpad előtt óriási volt az érdeklődés a BOHÉM RAGTIME JAZZ BAND és Szekeres Adrienn közös koncertje iránt. Az emberek ültek, álltak, táncoltak, hiszen a rendezvényen még a délutáni órákban swing -et is oktattak.

A hangulatot már nem lehetett fokozni. A több száz fős közönség többször is visszahívta a színpadra a művészeket. Ittzés Tamás nemcsak énekelt és játszott a hangszereken, hanem poénokkal tűzdelve kiválóan konferált is. Szekeres Adrienn, a népszerű popénekesnő pályája kezdetén a jazz műfajában is kipróbálta magát, és sikert sikerre halmozott a jazzkedvelők körében. Hangjával elbűvölte a kecskeméti közönséget. Az egész koncertre talán két szót írhatnék jellemzésként: HATALMAS HANGULAT!

A Bohém Ragtime Jazz Band eMeRTon-díjat, 2010-ben “Magyar zeneművészet” kategóriában Bács-Kiskun megyei Prima-díjat kapott. Zenei világukban a klasszikus jazz minden ága megtalálható a ragtime-tól a New ORLEANS-jazzen, dixilanden át a swingig. Az együttes nyolc tagja összesen húsz hangszeren játszik. A Bohémek a világ szinte összes nagy tradicionális jazzfesztiválján megfordultak már. Rendszeresen játszanak vendégsztárokkal. Világszerte hallhatják a különböző médiában az eddig megjelent 21 album válogatásait. Bohém Fesztiválokat 1992 óta szerveznek. Az együttes tagjai név szerint:

ITTZÉS TAMÁS – az együttes alapító tagja (hegedű, zongora, ének)
LEBANOV JÓZSEF (trombita)
MÁTRAI ZOLTÁN (klarinét, szaxofon)
KORB ATTILA (harsona, trombita, zongora, ének)
LÁZÁR MIKLÓS (hegedű, ének)
HEGEDŰS CSABA, az együttes legújabb tagja (bendzsó, gitár)
MAZURA JÁNOS (tuba)
FALUSI ALFRÉD (dob)

Dr. Ittzés Tamás ragtime-zongorista, a Bohém Ragtime Jazz Band alapítója és vezetője. Civilben a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán docens, hegedűtanár. 2003-ban első díjat nyert az Egyesült Államokban a Scott Joplin Nemzetközi Ragtime-Zeneszerző Versenyen. Joplin óta ő az első, aki ragtime-operát komponált.

 

Szeli Sára

 

 

Hozzászólások