Kedd délelőtt izgatottan várták a gyerekek a Mátis Kálmán utcai Óvoda Őzike csoportjában a mesebeli Bors nénit! Azon törték a fejüket: Vajon hogyan tud feljönni a lépcsőn? Fáj-e nagyon a lába, hiszen már 80 éves. Régimódi lesz-e a ruhája? Elhozza-e 33 macskáját és 33 kutyáját? Mert, hogy a mesében annyi van neki! És ha elhozza, akkor el fognak-e férni a csoportszobában? Kedves lesz-e? Csúnya lesz-e vagy szépséges? Rengeteg sok kérdés fogalmazódott meg a gyerekekben. A kérdéseikre nemsokára meg is kapták a választ, mert megérkezett Bors néni!

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Csombor Teréz színművésznő, kecskeméti Katona József Színház

De nem egyedül jött ám! Természetesen a macskáit és a kutyáit nem tudta elhozni! De a segítségeit igen! Mégpedig Éva nénit, a mesemondót, a gitáros fiút és a a fényképész bácsit is.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És elkezdődött a mókás, játékos szülinapi zsúr! Hihetetlen, de a 80 éves Bors néni egyáltalán nem volt öreg! Bár a haja már ősz volt! Olyan fürgén táncolt a gyerekek között, mint egy huszonéves. Na és a hangja! Egyszerűen ámulatba ejtett mindenkit! Énekelt, táncolt, és olyan kedves volt, mint egy igazi nagymama!

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Megszeretgette az “őzikéket”, ők pedig rajzaikkal fejezték ki iránta érzett szeretetüket! A születésnap nem múlhatott el szülinapi torta nélkül! Bors néni tortája emeletes csokitorta volt! Azt hiszem, ilyen finom tortát még soha nem ettek a gyerekek!

 

borsneni5

 

Szegény Bors néni nagyon elfáradt a mókázásban, táncolásban, beszélgetésben! Így hát elbúcsúzott, és hazament a 33 macskájához és a 33 kutyájához! De mielőtt elköszönt, pár percre leült! Persze csak a közös fotó kedvéért!

 

borsneni6

 

Köszönjük szépen Csombor Teréz színművésznőnek az óvodánkban tett látogatását. Reméljük, hogy a sok vidám közös élmény felkeltette a gyerekek színház iránti érdeklődését, és megalapozta a kultúra iránti fogékonyságukat!

 

borsneni7

 

Köszönjük, hogy az Ide nekem az oroszlánt is! című színház-pedagógiai projekt keretében betekintést nyerhettünk a Kecskeméti Katona József Színházban folyó munkába, beleshettünk a színészek öltözőjébe, még a kulisszák mögé is. Beszélgethettünk a színészekkel. Bekukucskálhattunk a kulisszák mögé, rengeteg új ismerettel, élményekkel gazdagodva térhettünk vissza megszokott óvodai környezetünkbe.

Jó játék volt! Köszönjük!

Almási Zsuzsanna óvónő