Falai között rendezvényközpont és irodaház működik, de itt található a színes gasztronómiai és kulturális programokat kínáló Egykettő Borbisztró is.

Beljebb haladva tágas, fedett, mozaikkővel burkolt, világítható szökőkúttal ellátott átriumos belső udvar fogad. Tavasztól őszig kellemesen lehet itt üldögélni egy pohár bor vagy egy forró kávé mellett.

Innen nyílik négy reprezentatív helyiség, a szalon, a díszterem, a szivarszoba és az Ybl Klub, melyek elegáns helyszínt biztosíthatnak különböző rendezvényeknek. Ezek adnak helyet az Ybl Galériának is, melyben hosszú idő után most először rendeztek újra képzőművészeti kiállítást.

 Az Ybl Palota kurátora a február 6-i kiállítás-megnyitón elmondta, hogy különleges művészt kerestek az új kezdeményezéshez, akit végül is Balogh István Péter személyében találtak meg.

A művész 1950-ben született Budapesten. 1979-ben végezte el a Képzőművészeti Egyetemet, mestere Kokas Ignác volt.  Önálló kiállításain kívül rendszeresen vesz részt hazai és nemzetközi művésztelepeken, csoportos kiállításokon. Alkotásai megtalálhatóak magángyűjteményekben és közintézményekben. A Vas megyei Velemérben él és dolgozik.

                                                           

Így vall alkotói módszeréről:

„…Hagyom magam festeni. Színbeli elképzelésem van, ez a kiindulópont. De hogy a képen pandúr lesz-e vagy betyár, még nem tudom. Egyszer csak kiszól valami a képből, azt igyekszem fülön csípni. Ha sikerül, megindul a párbeszéd közöttünk, és eljön a pillanat, amikor lélek költözik a festékbe. Ha ott tudom tartani, az olyan érzés, amit mással pótolni nem lehet. ”

A megnyitón Jolsvai András író méltatta a festőművészt, akinek művészi pályája egy hosszabb befelé forduló, önmagát nehezen találó periódus után most töretlenül, igazi „hegymenetben” ível felfelé.

„Balogh István Péter festményein mindig valami sejtelmesség, vagy többféleképpen magyarázhatóság van jelen. Művei által magunk köré álmodhatunk egy kicsit groteszk, de nagyon-nagyon szerethető világot, olyan nagyon hétköznapit, nyugodtat, boldogot, amilyen a valóságban nincs is.”

A tárlat hétfőtől szombatig, 12 és 18 óra között látogatható, a belépés ingyenes. A kiállított tárgyak mindegyike a helyszínen megvásárolható.

Ybl Palota Rendezvényközpont

A művész honlapja

2013. február 10.

Forrás: Arteregó Kft.

Hozzászólások