Hétvégén a szerelmespárok ketten egy jeggyel léphetnek be az Állatkertbe, ha a bejáratnál megcsókolják egymást. Díjmentes lesz a belépés a 14 éven aluli gyermekeknek is. Vasárnap délelőtt 11 órakor pedig felköszöntik Ashát, az elefántborjút, aki ezen a napon ünnepli harmadik születésnapját.

balint nap

A Fővárosi Állat- és Növénykert számára február 14-e kétszeresen is jeles nap. Egyrészt ilyenkor van Bálint napja (ugyancsak népszerű nevén Valentin-nap), másrészt ezen a napon ünnepli születésnapját Asha, a 2013-ban született elefántborjú. A városligeti intézmény természetesen mindkét eseményre készül.

Ashát, a harmadik születésnapját ünneplő ifjú elefántot február 14-én délelőtt 11 órakor köszöntik majd fel. A tervek szerint még egy tekintélyes méretű tortát is kap az ünnepelt. Azért, hogy minél többen eljöhessenek, az Állatkert ezen a hétvégén, vagyis február 13-án és 14-én díjmentesen engedi be a 14 éven aluli gyermekeket, így kedveskedve a családoknak.

Ugyanerre a két napra szól a szerelmespároknak kínált kedvezmény is. Ennek lényege, hogy a szerelmesek ketten egy belépőjeggyel látogathatják az Állatkertet. Mivel szerelmespár igazolvány nem létezik, a kedvezményt a kert ahhoz a feltételhez köti, hogy a pároknak meg kell csókolniuk egymást a kert területére való belépéskor.

Forrás: Fővárosi Állat-és Növénykert

Hozzászólások