Szavalóverseny – 2016. február 9-én, kedden 14.30-kor a kecskeméti Katona József Gimnáziumban került sor arra a versmondó vetélkedőre, melyet gimnazisták számára hirdetett meg a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület a Házasság Hete alkalmából. A jelentkezőknek a világirodalom legszebb, hitveshez íródott verseiből kellett válogatniuk, és felkészülniük a versmondásra.

 

szavaloverseny1

 

A versenyt kiírók célja az volt, hogy a fiatalokat szólítsák meg a gyönyörű versek által az elkötelezett szerelem ünnepe alkalmából. A nemes vetélkedőre kilenc fiatal jelentkezett a Katona József Gimnázium és a Kodály Zoltán Ének-Zenei Gimnázium tanulói közül.

A szép versmondó program a következő eredménnyel zárult:
I. helyezett: Mike Flóra, a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-Zenei Gimnázium 10. osztályos tanulója. Verse: Poe – Nászballada. Felkészítő tanára: dr. Debreczeni Józsefné.

II. helyezett: Szigeti-Lőrincz Laura, a kecskeméti Katona József Gimnázium 11. osztályos tanulója. Verse: Petőfi Sándor – A csillagos ég. Felkészítő tanára: Orbán Edit.

III. helyezett: Krauter Dávid, a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-Zenei Gimnázium 9. osztályos tanulója. Verse: William Wordsworth – Tünemény. Felkészítő tanára: Orosz Andrea.

 

szavaloverseny6

Szigeti-Lőrincz Laura – Krauter Dávid – Mike Flóra

A háromtagú zsűri tagjai voltak:

  • Lovrityné Bóta Klára, a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola intézményvezetője,
  • Steinhonovecz Ilona, a Katona József Gimnázium szaktanára
  • Weninger Endréné, a Montázsmagazin tulajdonos-szerkesztője, a zsűri elnöke.

 

szavaloverseny5

 

Az Érzelem! Érték! Szerelem! című rendezvény bizonyára sokat adott azoknak, akik felkészültek rá versmondásukkal, és a hallgatóságnak is élmény volt. Gratulálunk!

 

 

Hozzászólások