2016 máris erősen indult a budapesti gasztronómiában: januárban ugyanis ismét nyílt egy izgalmas és eredeti hely, amely könnyedén a közönség kedvencé válhat. A MoszkvaTéR nevű bisztrót az ország egyik legjobb éttermének tartott Arany Kaviár nyitotta meg.

moszkva ter1

 

A frappáns nevet viselő MoszkvaTéR autentikus szortimenttel és menükínálattal  várja az orosz kulinária iránt érdeklődőket a Belvárosi Piacon.

A Hold utcában található piac így egy újabb nívós gasztronómiai múlttal rendelkező „étkezdével” bővül, ahol a kijevi jércemellet épp úgy készítik, mint a híres nagy testvér konyhájában, az Arany Kaviárban, és amelyre fokozottan ajánlott figyelni és megtapasztalni az év egyik legjobb ebédjeként: az enyhén fokhagymás, fűszeres vaj úgy csorog ugyanis a tányérunkra, ahogy azt a nagy orosz receptkönyvekben már megírták.

moszkva ter5

 

A MoszkvaTéR érdekessége, hogy minden helyben, kizárólag frissen készül: Sasha Kalinichenko, a fiatal orosz szakács lépéseit így bárki szemügyre veheti és végigkísérheti, hogy készül a választott fogás.

A menüválaszték az autentikus orosz street food & bisztró konyhát tükrözi: míg a téli hónapokban a két szignifikáns leves, a szoljanka és a borscs a frissen nyílt hely slágerfogása, a tavaszi-nyári időszakban tovább bővül majd a kínálat és megjelennek a különlegességnek számító füstölt, sózott halak. A MoszkvaTéR elengedhetetlen eleme a pelmenyi, ami most még húsos, később majd rákkal töltve is kínálják.

 

moszkva ter9

 

Ugyanitt érdemes megemlíteni a blinit is, vagy más néven a kaviárral szervírozott orosz palacsintát, mint a hely ikonikus fogását. Az italszortimentet tekintve természetesen a menütáblán találjuk az orosz vodkát, a kvaszt és a pezsgőt is. A szamovár grúz tea lekvárral pedig mindenkit felmelegít még a télen.

A MoszkvaTér célja, hogy a legnépszerűbb orosz fogásokat a hét minden napján minőségi alapanyagokat felhasználva immár a belvárosban is kínálja a kísérletező kedvű kulináris hedonistáknak.

moszkva ter3

 

MoszkvaTér
Belvárosi Piac, 1. emelet
1054 Budapest, Hold utca 13.

A bisztró facebook oldala

Forrás: Arteregó Kft.

Hozzászólások