„Ifjú szemmel, érett kitartással” – Árus portrék a piacról: Bálint Gergő. A Bálint család másik üzletéről, a Kelesztőről írt cikkben már olvashattak a Kiskukta büfé még kialakítás alatt álló állapotáról, mely azóta megnyitott a házaspár 19 éves fia, Bálint Gergő közreműködésével.

balint gergo

–  Meséljen egy kicsit magáról!

– Nem régen érettségiztem, a szakmám szakács. Nagyjából nyolcadikos lehettem, mikor kirajzolódott bennem, mi is szeretnék lenni, mivel szeretnék foglalkozni. Nyilván az is inspirált, hogy otthon gyakran főztünk együtt a szüleimmel. Nagyjából hároméves koromtól kíváncsiskodtam, majd serénykedtem velük a konyhában. Szerettem ezeket a közös programokat! Az iskolai tapasztalatok már más jellegűek voltak. Viszont az tény, hogy ott is jó közösségben tanultam,  s ez tovább erősítette bennem a szakma iránti szeretet.

– A Kiskukta büfé gondolata minek köszönhetően pattant ki a család ötlettárából?

– Első családi vállalkozásunk a Kelesztő Kuckó már ötödik éve működik sikeresen itt a piaccsarnokban. Az üzlet népszerűsége és a kezembe kapott szakma adta a kézenfekvő gondolatot, hogy fogjunk bele egy melegkonyhás étkezdébe is. Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy a Kelesztő melletti üzlet megüresedett. Nagyon együtt álltak a csillagok! Megpályáztuk, kivettük és megnyitottuk a Kiskukta büfére keresztelt üzletet, melynek én vagyok a szakácsa.

– Volt-e valami, ami nehézséget okozott a kezdetek kezdetén?

– A tapasztalat hiánya nyilván megnehezítette a dolgom. Előfordult, hogy leégett, vagy túl sűrű lett az étel, és kezdhettem újra az elkészítését. Nem adtam fel; végül pont olyan lett, amilyennek elképzeltem. Eddigi tapasztalataink alapján  – és nyilván itt a forgalmunk is iránymutató – vendégeink elégedettek a főztömmel. Nincs okunk a panaszra még a hétköznapokon sem. A kihívást, amit a gasztronómia jelent számomra, nagyon élvezem.

balint gergo

– Az eddigiek figyelembevételével vajon mi lehet a sikeres vendéglátás titka?

–  Szerintem a vendéglátás szempontjából nem csupán az a fontos, hogy a kínált ételek finomak, eladhatóak legyenek. Legalább annyira fontos, hogy foglalkozzunk is a vendégeinkkel. A kötetlen beszélgetésekkel hozzákapcsolódunk az életükhöz, ezáltal kialakul egy bizalmi szál köztünk. És ha mindehhez hozzátársul a kínált étel minősége, az adag megfelelő mennyisége és a hozzákapcsolódó ízvilág, a siker egyszerűen nem maradhat el.

– Mennyiben befolyásolja a napi vagy heti menüsort a fogyasztók véleménye?

– A menüsor heti összeállítását a saját elgondolás után követi a vásárlók kívánságlistája. Például nagy népszerűségnek örvendenek a pörköltek, ahogy a marhapörkölt is. De ha keddre kérik a káposztás tésztát, akkor szerepelni fog a keddi menüsorban. Konyhánkat inkább a magyaros ízek, ételek jellemzik.

– Létezik-e olyan közeli „álom”, mely megvalósításra vár?

– Őszintén megvallva komoly szívügyemmé vált, sokat foglalkozom a tökéletes hamburgerhús elkészítésével. Kézműves hamburgert viszonylag gyakran készítünk hétvégenként, de még nem vagyok vele elégedett. Nagyon finom, valahogy azonban mindig másképpen sikerül. Még egyszer sem volt egyforma, ezért folyamatosan kísérletezem rajta. Addig nem adom fel, amíg olyan nem lesz, amilyennek megálmodtam!

 

Puskás Tünde

Kecskeméti Piac

Magazinunk a kecskeméti piacról ITT adott legutóbb hírt.

 

Hozzászólások