Október 11-én, szombaton mutatják be a Magyar Színházban Jeney Zoltán lovagregényét, a Balatóniában éldegélő kisfiú meséjét, a Rév Fülöpöt. Ez alkalomból a színházban számtalan gyermekprogrammal várják a kicsiket s a nagyokat az előadás kezdése előtt és a szünetben. Az óriási Balaton-kirakó és várépítés mellett a regény szerzője is dedikálja könyvét a helyszínen.

rev_fulop2

Egy „igazi” Balatont varázsolnak a Magyar Színházba október 11-én! A valódi nádassal körülvett „Balatonból” a gyerekek halacskákat horgászhatnak ki, belebújhatnak egy valódi lovag vagy udvarhölgy bőrébe, s óriási puzzle-kockákból elkészíthetik a Balatont. Az erős fiúk és bátor kislányok lovagvárat is építhetnek hatalmas kockákból.

rev_fulop1

Akinek pedig mindez nem lenne elég, dedikáltathatja könyvét Jeney Zoltánnal, Rév Fülöp megálmodójával, vagy kiszínezheti, s hazai is viheti a színezős foglalkoztató füzeteket.

A rendező, Göttinger Pál a darabról:

„A Rév Fülöp egy tündöklő, kedves mese amiben természetesen alapeszményekről (lovagiasságon keresztül: hűség, kitartás, rátermettség, barátság, éles elme, erős kéz stb.) van szó, de mégis játékosan kiforgatva: hősünk valójában nem hős, hősies tulajdonságait „véletlenül” ismerjük fel – ahogy ő maga is. Fülöp egy hősnek hitt lovaghoz szegődik fegyverhordozóul, akiről azonban kiderül, hogy nem az, akinek mutatja magát”.

rev_fulpo3

“A jószívű, rátermett, de a legkevésbé sem hősies kisfiú az események közelében, később középpontjában találja magát, mi pedig úgy kísérjük végig a kis fegyverhordozót, mintha nem is ő lenne a főszereplő – hogy aztán nézőként vele együtt ismerjük fel, hogy nincs benne semmi, ami ne lenne meg mindannyiunkban, hogy a jó tulajdonságaink kimondva talán patetikusak és viccesek, de a tettek, azaz ez a fiúcska, akinek egyszerűen helyén van a szíve, közelivé és szerethetővé teszik őket.”

Forrás: Magyar Színház

Fotók: Juhász Melinda, Dóka Attila / Amdala.hu

Hozzászólások