Már többezer magyar család apraja-nagyját bűvölték el azok a bájos horgolt figurák, amelyekre a Freshka Design oldalán bukkanhatnak az érdeklődők.

freshka lanyok - andi es tunde

A baba-mama vásárok igazi sztárjai évek óta a kézműves játékok, köztük ezek az igazi, saját tervezésű állatkák is, amelyek két lelkes hölgynek köszönhetik létrejöttüket. A figurákat Donner Andrea rajzolja meg, utána pedig Mike Tünde készíti el a horgolt prototípust. Ezek után fonalat és horgolótűt ragadnak a nagymamák, és szorgos kezeik nyomán készülnek ezek a kedves állatkák: Zebulon, a zebra, Oszkár, az oroszlán, Ella, az elefánt, és barátaik, akik kiegészítő keresetet biztosítanak olyanoknak, akiknek nagy szükségük van erre.

A Freshka-lányok jelenleg közel 100 nagymamával, nyugdíjasokkal, tartósan vagy ideiglenesen munkanélküli, vagy megváltozott munkaképességű nővel, asszonnyal működnek együtt, de céljuk, hogy munkatársaik számát több százra növeljék. Ehhez azonban Magyarországnál nagyobb piacra van szükség, ahol még több kisgyerek szeretné álmában vagy játék közben magához szorítani az áhított horgolt figurát.

horgolt cukisagok

A nemzetközi érdeklődés már elkezdődött, hiszen a Freshka-játékok már több ízben is nagy sikerrel mutatkoztak be a bécsi kézműves vásárokon. Most pedig egyre inkább itt az idő, hogy a kedves horgolt figurák Európa-szerte ismertek és megvásárolhatóak legyenek. Ezzel fenntarthatóvá válik a Freshka Design működése, csapatának bővítése és lehetőség nyílik újabb fejlesztésre, új nagymamák megkeresésére, akik alkothatnak, pénzt kereshetnek, és gyermekek ezreinek szerezhetnek ezzel örömet.

De ahhoz, hogy a Freshka-lányok elérjék céljukat, nem csupán az ő munkájukra, de a közösség támogatására is szükségük van. A nemzetközi piacot leghatékonyabban a legnagyobb nemzetközi játékmustrán, a Nürnbergi Játékkiállításon való részvétellel érhetik majd el. Ez azonban nagyon költséges mulatság, a részvételi díj nagyon magas, ezért kampányba kezdtek az egyik közösségi finanszírozást szervező oldalon, az Indiegogo-n. A támogatók a támogatás összegétől függően különböző ajándékcsomagokat kapnak, melyek között kis és nagy figurák, kedvezménykuponok vagy éppen új, limitált szériás termékek is megtalálhatóak! Így a Mikulás és a karácsony közeledtével nem csak a Freshkának segíthetünk, de egy  ajándékkal is gazdagabbak lehetünk! Támogassuk őket! Támogassuk a magyar nagymamákat és a kézműves hagyományokat!

 

A kampány részletei

Forrás: Arteregó Kft.

Hozzászólások