A Házipatika.com igazán különleges módon hívja fel a hazai gyermekorvosok áldozatos munkájára a figyelmet. A népszerű egészségügyi internetes portál támogatásával indult Csodadoki rajzpályázaton 5-12 esztendős gyerekek rajzolják meg a szívüknek kedves gyógyítókkal kapcsolatos legkedvesebb élményeiket.

csodadoki2

Kárász Eszter, bohócdoktor

 

Rajzold meg kedvenc doktor néniddel, doktor bácsiddal kapcsolatos legkedvesebb történetedet és mutasd meg, miért ő a legcsodálatosabb gyermekorvos az egész világon!” – szól a Házipatika.com támogatásával indult rajzpályázat, a Csodadoki felhívása, amelynek célja, hogy a figyelmet ráirányítsa a hazai gyermekorvosok munkájára, illetve a harmonikus orvos-beteg kapcsolat kialakításának fontosságára.

Az egyik legnagyobb hazai egészségügyi portálként felelősségünknek tartjuk, hogy segítsünk felhívni a figyelmet kiváló gyermekorvosaink – köztük akár saját szakértőinkként is tevékenykedő doktorok – munkájára. Ehhez pedig az egyik legjobb eszköz a gyermekek véleménye. Ők őszintén tudnak mesélni (vagy rajzolni) az orvosukkal való kapcsolatukról, őszinte a hálájuk és a köszönetük is” – mondta Kulcsár Hajnal, a portál főszerkesztője arról, miért álltak idén a Csodadoki mögé.

csodadoki3

Kulcsár Hajnal főszerkesztő

 

A rajzpályázat egyik különlegessége, hogy a pályázati felületeken a beküldött rajzok mellett a szeretett orvosokkal készült közös fotók is láthatók lesznek. A hála és köszönet pillanatának lenyomatai ezek, amelyek a kis páciensek és a megrajzolt orvosok közös örömét tárja elénk” – fogalmazott Morva Gábor pályázati programvezető.

A pályázatra 2017. február 2-ig várják az 5-12 éves korú gyermekek alkotásait – a 13 fős szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján kiválasztott művek készítői értékes ajándékokban részesülnek.

Részletek és további információ a Csodadoki rajzpályázatról: www.csodadoki.hu

Mit mond a zsűri?

Kárász Eszter, bohócdoktor:
„Hiszem, hogy a gyermek az orvos társa a gyógyulásban, így ha felszabadultabb, vidámabb légkört tudok teremteni a kis betegek számára, saját öngyógyító erejüket is latba tudják vetni. A Csodadoki rajzpályázat is hasonló céllal jött létre, így nagy örömmel vállaltam az egyik ítész szerepét.”

Az év orvosa címmel kitüntetett Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed:
„Gratulálok az ötletgazdáknak, nemes kezdeményezés így törődni a tehetséges gyerekekkel és azokkal az orvosokkal, akiket a legkisebbek kedvenceikké választanak. Biztosan nehéz dolgunk lesz a választásnál, hiszen minden egyes gyermek, aki beküldi a rajzát, jutalmat érdemelne.”

Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke:
„Ez a pályázat remek alkalom arra, hogy a gyerekek még jobban megismerjék az orvosukat. A beküldött alkotások mindig árulkodnak az orvos és kis páciense közt kialakult személyes kapcsolatról: a rajzok többségükben színesek, a szereplők pedig mosolygósak és vidámak. Szeretnénk, ha minél inkább elterjedne az a szemlélet, hogy a doktoroktól nem kell félni.”

 

Forrás: Red Lemon Media

Hozzászólások