Fejős Éva: Mert nekünk szeretnünk kell egymást…Ez a regény egészen más, mint az eddigi Fejős-könyvek. Részint azért, mert elkalauzol egy mesés fantáziavilágba, miközben mégis a mindennapokban játszódik, hús-vér szereplőkkel – másrészt pedig azért, mert a szerző bátran nyúlt a veszteségélmény témájához is, ám a tőle megszokott könnyed történetvezetéssel kalauzolja át az olvasókat az “ajtón” és persze az egész sztorin.

“Nyilván benne van mindenféle fontos élményem ebben a regényben: apu elvesztése – ennek feldolgozásában sokat segített a Mert nekünk szeretnünk kell egymást írása; az, hogy megalapítottam a saját kiadómat, az Erawant, tehát szerzőként önállósultam, és kiadóként más szerzőkért is felelős vagyok. De alapvetően mégsem rólam szól a regény, hanem ezúttal is a fantáziámban születtek a szereplők: Anna, a főhősnőm, aki az elengedést tanulja, Lilian, a különös tinédzser, aki a japán képregények világában keresi a megoldást vélt vagy valós problémájára, és legnagyobb támasza egy vele egykorú fiúbarátja, aki visszarángatja őt a hétköznapokba, illetve Ádám, a félénk optikus, akinek hirtelen teljesülnek titkos vágyai.

Illetve mindannyiuk titkos vágya teljesülni látszik, amikor Lilian megtalálja Az Ajtót. Csak hát meddig tarthat a vágyott, tökéletes boldogság? Miért kell visszajönni onnan, ahol minden jó? Erre keressük a választ a hőseimmel együtt… Hogy megtaláltam-e minden választ? Szerintem a regényből kiderül” –meséli az írónő, Fejős Éva, akinek ez a regénye azért is különleges, mert teljes egészében Magyarországon játszódik: a balatoni nyárban és a fővárosban.

A könyvhöz különleges trailert is forgatott a szerző az Art Vader Motion segítségével. A filmben elsősorban a könyv sejtelmes hangulatát adják vissza, de megjelennek olyan kulcsmozzanatok is, mint a késdobáló, egy oroszlán, és egy hirtelen megváltozó szemű lány a Margit-szigeten. És persze a szerelem és szenvedély ezúttal sem hiányozhat a kalandok mellől Fejős Éva legújabb regényéből.

           

www.erawan.hu

Forrás: Momentum Mundi

2014. augusztus 13.

Hozzászólások