2017. október 21-én, szombaton 16.00 órakor ismét Montázs est lesz a kecskeméti Katona József Könyvtárban. Vendégeink a művészetek világából érkeznek.

• Szilágyi V. Zoltán Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, grafikusművész
• Szilágyi Róza Tekla kurátor, képzőművészeti szakíró, művészettörténész
• Gödl Beáta rendezőasszisztens

A vendégekről:

Szilágyi V. Zoltán grafikusművész, rajzfilmrendező az erdélyi Kékesen született 1951. június 23-án. 1970-ben végezte el a marosvásárhelyi Képzőművészeti Középiskolát. A kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Főiskola grafika szakán 1976-ban szerzett diplomát. 1976-1985 között a bukaresti Animafilm rajzfilmstúdió munkatársaként dolgozott. 1984-86 között elvégezte a bukaresti Ion Luca Caragiale Színház- és Filmművészeti Főiskola rajzfilmrendezői szakát. Romániában több sorozatfilm, díszletezés, figuratervezés, filmgrafika után írt és rendezett három “szerzői” rajzfilmet. 1987-2015 között a kecskeméti rajzfilmstúdió vezető-rendezőjeként dolgozott. Számtalan díjjal jutalmazták művészi munkáját. 2017 szeptemberében Várnában a Nemzetközi Animációs Filmfesztivál zsűrijében ő képviselte Magyarországot.

Gödl Beáta, Szilágyi V. Zoltán felesége korábban a Kecskemétfilm Kft., illetve jogelődje, a Pannónia Filmstúdió Kecskeméti Műtermének munkatársa volt. Felvételvezetőként, rendezőasszisztensként részt vett az animációs filmek gyártásában. 1992-2009 között az Animációs Filmművészetért Alapítvány általános ügyintézője, 1988-2009 között a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és Nemzetközi Filmfesztivál egyik szervezője. Sikeres jótékonysági koncerteket szervezett és bonyolított le a Dél-Alföldi Haematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány javára. 

Szilágyi Róza Tekla, a leányuk kurátor, képzőművészeti szakíró, művészettörténész. Az ELTE-n szerzett művészettörténész és esztéta diplomát, majd a Képzőművészeti Egyetem Kortárs művészetelméleti és kurátori ismeretek mesterképzési szakán folytatta tanulmányait. Az Omnivore Gallery alapítója, az Artmagazin munkatársa, a Hybridart Space budapesti kortárs képzőművészeti galéria vezető kurátora. Öt éve jelennek meg írásai a hazai művészeti lapokban és online felületeken.

 A beszélgetést színezi majd egy kisfilm vetítése, Zoltán grafikáival való ismerkedés és Gyöngyösi Szabó Katalin versmondása. A beszélgetést Weninger Endréné, a Montázsmagazin szerkesztője moderálja.

A Montázsmagazin szerkesztősége és baráti köre egy jóízű beszélgetésre várja a kedves olvasókat, barátokat, ismerősöket! Legyél a vendégünk, legyél az olvasónk, szeretettel várunk! www.montazsmagazin.hu

 

 

Hozzászólások