A végtelen univerzum költözik a szegedi Dóm térre – A bolygó hollandi jegyek mellé most ajándék koncertbelépő jár. Misztikus, kiismerhetetlen galaxisban, a végtelen univerzumban játszódik az idei Szegedi Szabadtéri nyitóprodukciója. Wagner A bolygó hollandi című operája az idők végtelensége óta a tengert járó, elátkozott hollandi és az álmodozó, önfeláldozó lány tragikus szerelméről szól.

 

bolygo

 

A könnyes-romantikus történet remek lehetőség arra, hogy a Szabadtéritől már megszokott, monumentális látvánnyal kápráztassák el a közönséget az alkotók. A július 1-jén és 2-án színre kerülő előadás rendezője Szabó Máté. A látványos díszlet központi eleme egy hatalmas planéta lesz, a hollandi már-már a sci-fi világára hajazó térben bolyong majd. Ezzel az ember univerzumba vetettségét és magányát szeretné kihangsúlyozni a rendező.

Az már korábban kiderült, hogy a Kormányos szerepére a világhírű énekest, a Britain’s Got Talent első szériájának győztesét, Paul Potts-ot kérte fel a fesztivál. Partnerei hazánk legjelesebb operistái lesznek. A címszerepet Kálmándy Mihály énekli, Dalandot, a norvég hajóst pedig Gábor Géza. Eriket, a vadászt László Boldizsár formálja meg, Sentát Rálik Szilvia alakítja, dajkája, Mary szerepében Wiedemann Bernadettet hallhatjuk.

A bemutató azért is különleges, mert a fesztivál 85 éve során ez az első alkalom, hogy Wagner-művet láthat a közönség.

 

koncert bolygo

 

Wagner: A bolygó hollandi
Szegedi Szabadtéri Játékok, 2016.07.01-02.
Szereplők: Kálmándy Mihály, Paul Potts, László Boldizsár, Gábor Géza, Rálik Szilvia, Wiedemann Bernadett
Rendező: Szabó Máté
Díszlettervező: Khell Csörsz
Jelmeztervező:Füzér Anni
Karmester: Kesselyák Gergely

Ajándék koncertbelépő A bolygó hollandi jegy mellé – A bolygó hollandira vásárolt jegyek mellé a 2016. augusztus 17-én, 21 órakor, szintén a Dóm téren megrendezendő szimfonikus koncertünkre most ajándék belépőket adunk. Műsoron: Csajkovszkij b-moll zongoraverseny, Csajkovszkij: Rómeó és Júlia nyitány, Rimszkij-Korszakov: Spanyol capriccio. Fellép: Bogányi Gergely Liszt Ferenc-díjas és Kossuth-díjas sztárzongorista.

 

Részletek

Hozzászólások