BALETT+KŐSZEGI ÁKOS színész – A prózai szöveg és a tánc különös találkozásának lehetnek tanúi a BALETT+ sorozat új produkciójának nézői. Mibe kapaszkodhat az ember, ha saját teste hagyja cserben? És miként képes a fantáziánk átsegíteni a korlátainkon? – A Kecskemét City Balett megalakulása óta először lép színpadra táncosként Barta Dóra, aki alkotótársaival, Kőszegi Ákossal és Katonka Zoltánnal arra tesz kísérletet, hogy a mozdulatlanság és a mozgás egymást átható szövetéből jöhessen létre szokatlan tánc-színház. Az előadást októberben két alkalommal, október 12-én és 14-én láthatják.

Balett + sorozatunk következő állomása a képzelet világába kalauzol minket. A történet egy olyan férfit állít középpontba, aki mozgásképtelenné válik; reménytelen helyzetében igyekszik eltávolodni a szomorú valóságtól, és inkább kivetülő vágyai képi világába menekül. Hogyan kapcsolódik össze a képzelet és a valóság? Mibe kapaszkodhat az ember, ha saját teste hagyja cserben? És miként képes a fantáziánk átsegíteni korlátainkon?

Ezúttal más megvilágításba kerül a színház és a tánc kapcsolata: a próza és a zene úgy kapaszkodik össze, ahogy a valóság és a fantázia, vagyis a mozdulatlanság és a mozgás; hogy végül szokatlan tánc-színház jöhessen létre.

Előadják: BARTA DÓRA, KŐSZEGI ÁKOS, KATONKA ZOLTÁN

Táncos: BARTA DÓRA, KATONKA ZOLTÁN
Szereplő: KŐSZEGI ÁKOS
rendező: BARTA DÓRA
koreográfus: BARTA DÓRA
író: NÉMETH VIRÁG
jelmeztervező: KISS JULCSI
fénytervező: KATONKA ZOLTÁN
ügyelő: KOVÁCS ÍRISZ

 

Bemutató: 2017. október 12-én, csütörtökön 19.00 órakor

Kecskeméten, a Kamaraszínházban (volt Városi Mozi épületében).