Az országban található 36 Libri könyváruház mellett egy egészen különleges bolt is megnyitott nemrégiben a budapesti Árkád Bevásárlóközpont aluljárószintjén. A megújult Libri könyvesbolt azoknak kedvez, akik elsősorban a toplistás, sikerlistás olvasmányok iránt érdeklődnek, és nem szeretnék az elképesztően gazdag kínálatot végigböngészni. Az „instant bolt”-nak is nevezett üzletben átvehetőek a Libri.hu internetes oldalon leadott rendelések is. Aki szeretne tovább nézelődni, a teljes kínálattal találkozni, természetesen a teljes választékot megtalálja az Árkád2-ben lévő Libri Könyváruházban, vagy akár a Sugár Üzletközpontban lévő üzletben is.

És hogy mik lesznek az idei év slágerkönyvei a Libriben?

A nyári könnyedebb olvasmányok után most már alakul az őszi sikerlista is. Megjelenése után szinte azonnal a legolvasottabb könyvek közé ugrott Frei Tamás várva várt új regénye, a 2015. Nem meglepetés, hogy szintén tarol Dan Brown új könyve, az Inferno is. Új szereplő a toplistán Vekerdy Tamás Jól szeretni című könyve és Moldova György 3 szatírát tartalmazó kötete is. Továbbra is tart Bogyó és Babóca sikersorozata, a tinik között pedig még mindig az idén tavasszal Aranykönyv-díjat is kapott Leiner Laura a legolvasottabb, ezúttal a Bábel című kötettel.

Nagy érdeklődés övezi a Détári című írást is, amely természetesen a legendás válogatott labdarúgó életébe enged betekintést. Szokás szerint, megjelenése után azonnal a legkeresettebb könyvek közé került Jamie Oliver új kötete, a Jamie 30 percesek is. A karácsonyi megjelenések persze még előttünk állnak, így nem kizárt, hogy néhány könyv alaposan átrendezi majd a sikerlistákat, mint például Vásáry Tamás napokban megjelent Üzenet című önéletírása és Ugron Zsolna október végén várható Erdélyi menyegző című könyve. Egészen biztosan helyet követel magának a kedvencek között a Szaharov-díjas – és a napokban Nobel-békedíjra is jelölt –  pakisztáni lány, Malala Yousafzai története, amelyet október 25-e után lehet majd megvásárolni, ám már most számos írás és interjú hívja fel a figyelmet a különleges és magával ragadó történetre.

Bogyó és Babóca (Fotó: Wikipédia)

És ha már a magával ragadó történetek kerültek szóba… Nagyszerű kezdeményezéshez csatlakozott ezen az őszön a Libri. A TV2 csatornához kapcsolódik a Süss fel nap! című kezdeményezés. Az akció a gyermeknélkülözés problémájára hívja fel a figyelmet. A Süss fel nap! célja, hogy olyan hétköznapi hősökön segítsen, akiknek szívügye a hátrányos helyzetű gyermekek támogatása.

A Libri tehát igazán izgalmas ősz előtt áll, amelyről az olvasók rendszeresen értesülhetnek a tematikus hírlevelekből is, hogy mindenki megtalálja a számára izgalmas és érdekes olvasmányt ebben az évszakban is.  Mert olvasni tényleg jó!

www.libri.hu

Forrás: Arteregó Kft.

2013. október 23.

Hozzászólások