Egyszerűen nem hagy alább az érdeklődés a szabadulószobák iránt, így talán az sem meglepő, hogy egyre nagyobb számban találjuk őket az országban. Sorra nyitnak az újabbnál újabbak a különböző tematikákkal, melyek mind érdekesek és inspirálóak. De vajon miért ilyen közkedveltek?

kedvencek a szabaduloszobak

Az adrenalin inspirál

Egy szabadulószoba egy fokozott stresszhelyzetet okoz az emberben, hiszen elméletileg be van zárva valahova, ahonnan ki kell jutnia. Arról nem is beszélve, hogy ha esetleg egy csapatépítőről lenne szó, akkor egymással versengenek is a csapatok. Ez mind arra buzdít, hogy minden résztvevő a legjobbat hozza ki magából.

Minden szabadulószobának története van, amire épül a kijutás mikéntje és persze a rejtvények megoldása is. Ezek során nagyon gyakori, hogy filmbéli helyszínek tökéletes mása kerül kialakításra egy-egy szobában.

Sőt, akadnak olyanok is, ahol nem csak egy szobából kell kijutni, hanem egy élményen belül több szobán is át kell verekednie magát a vállalkozószellemű játékosnak. Sőt, léteznek csak felnőtt versenyzők számára kialakított darabok is.

Miben áll a sikere?

A szabadulószobák fő vonzereje abban áll, hogy az emberek jelentős része vágyik az izgalomra, amit a hétköznapokban nem tud megélni. Mivel ma már minden inger sokkal intenzívebb, mint korábban, így ez a fajta szórakozás is pont jókor robbant be a köztudatba. Nem lehetetlen kijutni ezekből a szobákból, de azért kell, hogy használd egy kicsit az agytekervényeidet.

Hogyan vidd sikerre?

  • A legegyszerűbb recept, hogy kijuthass bármilyen szabadulószobából az az, hogy mindig, minden apróságnak tűnő dologra figyelj! Ha az elején egy videó van, vagy épp a játékmester mond el egy kis szösszenetet, figyeljetek alaposan minden részletre, mert sokat segíthet.
  • Mindenképp többen induljatok a kalandra, mert itt is igaz, hogy több szem többet lát. Ha így tesztek, akkor osszátok fel a feladatokat, hogy mindenkinek jusson valami, amin törheti a fejét. Együtt sokkal könnyebb kijutni.
  • Mindennek megvan a megoldása, így rá fogtok jönni, hogy azt kell megkeresni, mert máshogy nem juttok ki.
  • Akkor sincs semmi veszve, ha nem találjátok a megoldást. Kérhettek segítséget a játékmestertől, aki ha érti a munkáját, akkor kreatívan rávezet az első lépésekre.

Ha nem tudjátok, hogy milyen a számotokra ideális szabadulószoba, akkor nézzetek körül a Meglepkék kínálatában, ahol rengeteg variációt találhattok. A Fűrész tematikától kezdve Indiana Jones-on át egészen a kizárólag felnőttek számára készült Sötétkamra szabadulószobáig végtelen a lehetőségek sora.

 

 

Hozzászólások